Tăriceanu supărat că i-a fost dezvăluit dosarul, „pas cu pas”

Fostul premier, inculpat pentru luare de mită, acuză „telejustiția”

Fostul premier, Călin Popescu Tăriceanu, acuzat de luare de mită, susține în continuare că dosarul în care este inculpat e unul „eminamente politic”, făcut de „procurori obedienți”. Într-o postare pe Facebook, Tăriceanu este nemulțumit de decizia DNA de a anunța fiecare pas pe care îl face în dosarul său, mai mult, acuză voalat că nu se aplică aceeași procedură și pentru casele lui Iohannis.

Interesantă decizia DNA de a face public conținutul fiecărui act procedural pe care îl derulează în dosarul de presupusă mită! Ar fi fost bine dacă ar proceda la fel și cu ancheta celor 6 case ale dlui Iohannis sau cu șpăgile luate de fruntașii partidelor de guvernământ! Dar la noi, ca la nimeni, legea e pentru unii mumă și pentru alții ciumă!

Călin Popescu Tăriceanu

Fostul lider ALDE susține că procurorii DNA refuză să constate două lucruri esențiale în acest caz. „1. Guvernul pe care l-am condus a adoptat o serie de HG-uri pentru ca România să intre în legalitate, în condițiile în care administrația centrală și locală folosea în mod fraudulos licențe software Microsoft. Adoptarea acestor HG-uri nu a fost urmată de vreo plată către deținătorii licențelor; 2. PNL a avut mai multe contracte de consultanță în perioada 2007-2008 în totală transparență și legalitate, care au fost plătite de către partid și de nimeni altcineva”, a scris Tăriceanu, pe Facebook.

„Telejustiția nu este justiție”

Totodată, Tăriceanu reamintește faptul că ancheta penală nu este publică, dând asigurări „că acest dosar este unul eminamente politic. Nu există nici o probă cu privire la vreo mită, ci doar o poveste a unor procurori obedienți! Să fie clar: telejustitia nu este justiție, ci doar o revenire la perioada bolșevică în care nu judecau magistrații ci tribunalele poporului! Nu asta este calea pe care justiția din România trebuie să meargă!”, a concluzionat fostul premier, acum inculpat.

Citește și: Tăriceanu intervine. „USR, bolșevici sadea”