Președintele PSD, Marcel Ciolacu a precizat, la România TV, că fostul ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici este cel care trebuie să dea „raportul” cu privire la nota făcută către fostul premier. Concret, Florin Cîțu a prezentat, marți, un document prin care Teodorovici solicita o reanalizare a calendarului cu privire la majorarea pensiilor în acest an, dar și implicațiile pe care le-ar fi avut creșterea cu 40% a punctului de pensie.

„Cel mai în măsură este domnul Teodorovici să spună în ce context a făcut acea notă către premier. Vrem ca pensionarii să nu mai aibă niciun drept la viață? Nu este o creștere mare. România se împrumută cu 1.000 de euro pe secundă. Ce face cu acei bani? Să ne spună ce a făcut cu împrumuturile.”, a declarat Marcel Ciolacu la România TV, citat de Știri pe surse.

„Am cu mine documentul pe care l-au aprobat în Guvern anul trecut, o notă de informare, prin care Guvernul PSD recunoştea că nu poate să crească pensiile decât eşalonat. Se propunea în Guvern o reeşalonare a pensiilor, pentru că nu îşi permiteau să facă o creştere cu 40 la sută”, a afirmat ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă la Iași.

Reamintim că de la 1 septembrie punctul de pensie a fost majorat cu 14%, de la 1.265 de lei la 1.442 de lei, iar pensia socială este de 800 de lei.

Citește și: Florin Cîțu și „dubla măsură” a social-democraților

#News