PSD, acuze grave la adresa guvernanților

Strategia de vaccinare, un haos

Partidul Social Democrat face acuzații grave la adresa guvernanților cu privire la Strategia de vaccinare împotriva Covid, despre care spun că au distrus orice logică a vaccinării prin introducerea de excepții repetate.

„În guvernarea «meritocraţilor», prioritar nu mai este cel mai vulnerabil, ci cel mai șmecher! Adevăratul lor scop nu este salvarea bolnavilor cronici sau a celor peste 65 de ani, nici imunizarea lucrătorilor esențiali, ci să bage – peste rând – cât mai multe dintre pilele și relațiile lor! De aceea, au produs ceea ce știu ei mai bine: haosul! Au distrus orice #logică a vaccinării, introducând excepții repetate”, au scris reprezentanții PSD pe Facebook.

Rigoare militară și nu prea

Aceștia mai fac trimitere la problemele cu care s-au confruntat cei care au vrut să se programeze pe platformă Ro-Vaccinare. „Ticăloșia lor condamnă practic la moarte oameni în vârstă sau bolnavi cronici, care nu se vor putea vaccina, fie pentru că nu a mers platforma, fie pentru că altcineva cu pile de la PNL, USR sau UDMR s-a băgat în față.  În România lui Iohannis și Cîțu, unde procesul de vaccinare este militarizat, marii campioni ai anticorupției au reușit să #corupă până și procesul de vaccinare anti-COVID!”, au concluzionat social democrații.

Potrivit Strategiei de vaccinare, în prima etapă au fost imunizați lucrătorii din domeniul sănătății și social – sistem public și privat. În a doua etapă, populația cu grad ridicat de risc (adulți peste 65 ani și persoanele cu boli cronice, indifeent de vârstă), precum și lucrătorii din domenii-cheie (parlament, președinte, guvern, ministere, apărare,  personal din sectorul economic vital, învățământ sau culte). Iar a treia etapă este destinată populației generale.

Printre modificările aduse strategiei se află introducerea în a doua etapă a persoanelor încadrate într-un grad de handicap, persoane imobilizate, persoane imunodeprimate, însoțitorii acestora și persoanele care locuiesc la același domiciliu cu acestea; persoane fără adăpost, dar și vaccinarea persoanelor aflate în detenție, la începutul etapei a treia, înaintea vaccinării adulților care nu s-au încadrat în primele două etape.

Citește și: Vârstnicii și persoanele vulnerabile, prioritate la vaccinare