Fotbalistul Kylian Mbappe, cel mai bine plătit sportiv al planetei

 Fotbalistul francez ar putea primi până la 630 de milioane de euro brut, în jur de 280 de milioane de euro net, pe parcursul celor trei ani, până în 2025.

Atacantul Kylian Mbappe ar urma să încheie un contract de 630 de milioane de euro pentru trei sezoane la echipa PSG, cel mai mare din istoria sportului, potrivit ziare.com.

 Fotbalistul francez ar putea primi până la 630 de milioane de euro brut, în jur de 280 de milioane de euro net, pe parcursul celor trei ani, până în 2025

El ar urma să aibă un salariu de 72 de milioane de euro brut pe an, şi să primească un bonus de semnare de 180 de milioane de euro, la care se va adauga şi un aşa-zis bonus de „fidelitate”. În fiecare an, în septembrie, Kylian Mbappé primeşte o sumă în funcție de evoluţia sa pe teren. Astfel, el a primit 70 de milioane de euro în urmă cu câteva săptămâni, 80 de milioane în septembrie 2023 şi 90 de milioane după vara lui 2024, dacă ar rămâne la echipa de fotbal PSG. 630 de milioane de euro ar fi suma maximă plătită de PSG jucătorului, dacă acesta ar rămâne trei sezoane. Dacă fostul jucător de la AȘ Monaco rămâne doar doi ani, el va primi 480 de milioane.  Banii sunt plătiti de echipa PSG şi de diverşii sponsori ai jucătorului.

Mbappe are cea mai mare cotă din lume în acest moment și în ultimii ani, 160 de milioane de euro, potrivit publicației de specialitate Transfermarkt. Haaland are 150 de milioane.

Pentru a-l convinge să nu plece la Real Madrid, parizienii au apelat atunci chiar și la președintele Franței, Emmanuel Macron. Șeicii care conduc echipa i-au promis lui Mbappe puteri de decizie în ceea ce privește chiar numirea antrenorilor, plus unele decizii cu privire la transferuri.

Liverpool a arătat că este interesată de serviciile fotbalistului încă de când evolua pentru AS Monaco.  Mbappe a primit un sfat de la unchiul său, Pierre. Acesta i-a sugerat șeptarului să meargă la Liverpool, deoarece Anfield ar fi cea mai potrivită destinație pentru el. Pierre Mbappe este „cel mai important sfătuitor al jucătorului cu privire la fotbal”.

Palat din Cluj-Napoca, scos la vânzare pentru 7,5 milioane de euro