Sursa foto: Football Espana

Robinho, cunoscutul brazilian care a făcut istorie la clubul de fotbal Real Madrid își va petrece următorii 9 ani după gratii, după ce Curtea de Apel din Milano l-a găsit vinovat de „violență sexuală în grup împotriva unei femei.” El nu mai poate face apel și este nevoit să își ispășească pedeapsa.

Jucătorul de 37 de ani a fost acuzat că în 2013 a violat o tânără de 23 de ani și a supus-o la umilințe brutale. Alături de el au mai fost cinci persoane care au participat la viol. Tânăra și-a serbat ziua de naștere într-un bar de noapte din Milano, iar vinovații au fost obligați să îi plătească daune morale în valoare de 60.000 de euro.

Condamnare definitivă pentru jucătorul brazilian

Mai mult, instanța a mai precizat că jucătorul brazilian a încercat să deturneze investigația, oferind autorităților informații false cu privire la ce s-a întâmplat în noaptea respectivă. De asemenea, jucătorul internațional a dezmințit acuzațiile în 2014, când presa a aflat că este anchetat pentru viol, relatează Digi Sport.

La momentul faptei, Robinho evolua la AC Milan, dar jucătorul a mai îmbrăcat tricourile echipelor Real Madrid și Manchester City. El a câștigat de-a lungul timpului titlul de campion în Brazilia, Spania, Italia, China și Turcia. Totodată, în tricoul echipei naționale Brazilia, Robinho are 100 de selecții și 28 de goluri.

Un alt jucător cunoscut a fost acuzat de viol și de agresiune sexuală anul trecut. Benjamin Mendy, jucător la Manchester City, a avut patru capete de acuzare pentru viol, acestea fiind legate de trei persoane care au făcut plângere în legătură cu mai multe evenimente ce au avut loc între octombrie 2020 și august 2021.

Conducătorii clubului englez l-au suspendat imediat pe jucător, el fiind în arest din augut 2021. Chiar dacă a reușit să părăsească închisoarea în care era închis, campionul mondial este în libertate până la 24 ianuarie, dată la care va fi audiat din nou în procesul în care este acuzat de viol.

Pe 22 decembrie 2021, fotbalistul francez a fost înștiințat că a fost depusă o nouă plângere împotriva sa, iar în total s-au adunat șapte capete.

Viața bate filmul. Actorul violator va sta „la răcoare” următorii ani