Cea mai mare reducere de taxe și impozite din ultimii 50 de ani, anunțată în Marea Britanie

Primele măsuri se vor aplica din 2023.

 Marea Britanie va pune în aplicare cea mai mare reducere de taxe din ultimii 50 de ani, de care vor beneficia 31 de milioane de persoane, anunțul fiind făcut de către Executiv, potrivit romaniatv.net. Măsurile se vor implementa din aprilie 2023, tot pachetul de măsuri presupunând cheltuieli estimate la 45 de miliarde de lire sterline, până în anul 2026.

Prin luarea noilor măsuri se urmărește diminuarea poverii fiscale atât pentru angajați, cât și pentru antreprenori, a anunțat premierul Liz Truss

Liderii politici de la Londra susțin că populația devine din ce în ce mai săracă, din cauza prețurilor din ce în ce mai mari, taxele și  impozitele trebuind reduse. Kwasi Kwarteng, ministrul de Finanțe al Marii Britanii, a declarat că obiectivul Guvernului reprezintă dublarea ritmului de creștere economică anuală a țării.

„Planul nostru este să extindem partea de ofertă a economiei prin reduceri de taxe şi reforme. Astfel vom transforma ciclul vicios de stagnare într-un ciclu virtuos de creştere”, a declarat Kwasi Kwarteng.

Ce măsuri vor fi luate de către Executivul din Marea Britanie

Printre măsurile de relaxare fiscală anunțate vineri, care se vor implementa din 2023, se numără reducerea cotei superioare pentru impozitul pe venit, de la 45%, până la 40%; reducerea cotei de bază pentru impozitul pe venit, la 19%; eliminarea taxei de timbru pentru achiziționarea unei locuințe în valoare de maximum 250.000 de lire, eliminarea TVA-ului pentru vizitatorii din străinătate care fac cumpărături în Marea Britanie, pentru stimularea sectorului de retail; crearea de 38 de zone de investiții, cu reglementări reduse pentru cei care vor să demareze o afacere; reducerea autorizațiilor de construire; anularea unor majorări programate pentru accizele la alcool; eliminarea unui plafon pentru bonusurile plătite bancherilor.

„A trecut o jumătate de secol de când am văzut reduceri de taxe de asemenea amploare”, a subliniat directorul Institute for Fiscal Studies, Paul Johnson. În timp ce Marea Britanie a anunțat scăderea taxelor, la nivelul Uniunii Europene se vorbește despre introducerea de noi taxe și impozite, pe fondul „crizei climatice” și „crizei energetice”.

Actorul Ryan Grantham, condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea mamei