Adrian Năstase nu vrea în partidul lui Dragnea: „Răspunsul scurt este nu”

Năstase se declară încă fidel PSD și oamenilor care, la un moment dat, i-au rămas alături, sugerând că Liviu Dragnea nu ar fi unul dintre aceștia

Adrian Năstase

Fostul premier și lider PSD, Adrian Năstase, s-a arătat destul de tranșant atunci când i s-a pus în vedere ipoteza aderării sale la noul partid al lui Liviu Dragnea, Alianța pentru Patrie. „Răspunsul scurt e nu”, a insistat Adrian Năstase, adăugând că nu va merge niciodată la un alt partid, din respect pentru foștii săi colegi din PSD care ar fi fost alături de acesta în momentele grele din viața sa.

Adrian Năstase: „Încep cu un răspuns la a doua întrebare. Eu, de-a lungul anilor,  am fost membru de la înființarea FSN-ului. Am fost membru al acestui partid indiferent de denumirile ulterioare și, mai ales, mă consider membru fondator al PSD, pentru că în 2001 PDSR s-a unit cu PSDR, partidul domnului Cunescu și s-a format o entitate politică, după părerea mea modernă, și care a avut un rol important în realizarea unor obiective importante pentru România”

Adrian Năstase mai relatat că, după 2004, odată cu problemele pe care le-aa avut în justiție, a renunțat la funcția de președinte executiv, însă a rămas membru de partid, cu toate că nu unul activ. „Mai târziu, după 2012, nu am mai fost nici măcar membru al PSD, din cauza regulilor interne ale ale partidului, dar am rămas în continuare atașat unui proiect la crearea căruia am avut un rol important. Am urmărit cu atenție, am fost alături de Partidul Social Democrat de-a lungul anilor și nu am dat curs niciunui alt tip de invitație de a merge la o altă formulă politică. Conducătorii partidelor pot fi mai buni, mai răi, mai eficienți, mai puțin eficienți, dar eu sunt legat de zeci sute de mii de oameni care au fost alături de mine la alegeri inclusiv la alegerile prezidențiale și de aceea, practic, mi-ar fi imposibil să merg la o altă formațiune politică”, a mai declarat Adrian Năstase, într-un interviu.

Adrian Năstase: „Ăsta e răspunsul lung. Răspunsul scurt este nu

Așadar, Adrian Năstase a ținut să îi liniștească pe toți cei care au crezut, la un moment dat, că partidul lui Dragnea va coopta toți foștii lideri PSD care au avut tangențe cu penitenciarul. „Nu voi merge la un alt partid, deși pot să devin membru al unui alt partid, dar nu voi face acest lucru din respect pentru sutele de mii de oameni care au fost alături de mine în perioade dificile și care au avut încredere în mine. Iar, sigur, vârsta devine din ce în ce mai mult un impediment pentru a face politică și sunt conștient de acest lucru.”, a spus Adrian Năstase, într-un interviu acordat publicației Cetățeanul.

Citește și: Diana Șoșoacă „mușcă din dușman” și vorbește despre „oamenii morți de la Revoluție” care sunt acum „călcați în picioare”