Vlad Voiculescu

Candidatul PLUS la Consiliul General, Vlad Voiculescu a mărturisit că, defapt, a existat o concurență între el și Nicușor Dan (candidatul susținut de PNL și alianța USR-PLUS), atât la începutul anului, cât și în campania electorală, dar în care s-a acționat responsabil, mai mult, acesta a precizat că USR-PLUS nu are alianță cu PNL, candidaturile fiind făcute pe liste separate, dar cu susținerea comună.

„Responsabilitatea s-a văzut în toată perioada, iar acesta este primul lucru pe care trebuie să îl ceară cetățenii de la orice politician. Cred că sunt trei lucruri importante pe care să le cerem de la politicieni: 1. Onestitate, 2. Competență și 3. Responsabilitate. Cred că comportamentul meu, acela de a mă retrage la timp și de a-l susține pe Nicușor Dan pentru Primăria Generală este un act de responsabilitate”, a declarat Voiculescu într-un interviu acordat Adevărul Live.

„Noi nu avem o alianță electorală cu PNL. Alianța USR-PLUS cu PNL au agreat să aibă candidați unici. Și noi, de la USR-PLUS și PNL îl susținem pe Nicușor Dan, în calitate de candidat independent. De asemenea, am agreat ca la sectoare să retragem noi 3 candidați și cei de la PNL au retras 3 candidați. Avem, dacă vreți, candidați unici, dar candidăm pe liste separate și asta este foarte important. Noi suntem într-o competiție electorală, nu există această mare alianță a dreptei. Există partide care au agreat să nu intre în competiție cu candidați, pentru primăriile de sector și pentru Primăria Generală, tocmai pentru că există acest sistem electoral nefericit al alegerilor într-un singur tur”, a mai spus Voiculescu.

Acesta candidează la Consiliul General și speră să devină viceprimar, în tandem cu Nicușor Dan, candidat la Primăria Generală a Capitalei.

Citește și: Liniștea din bula lui Vlad Voiculescu

#News