Șofer fără permis și băut reținut după o urmărire ca în filme

El a refuzat prelevarea de mostre biologice

Sofer
Sofer sursa foto pixabay

Un tânăr din Giurgiu a fost reținut pentru 24 de ore, după ce nu a oprit la semnalul polițiștilor. Șoferul nu avea permis de conducere, urcase beat la volan. El a refuzat, ulterior, prelevarea de mostre biologice. Testat cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 1,20 miligrame la litru alcool pur în aer expirat, potrivit digi24.ro.

Bărbatul, în vârstă de 24 de ani, fusese oprit de polițiști în localitatea Băneasa, județul Giurgiu.

Pentru că șoferul nu s-a conformat, agenții au pornit în urmărirea lui câțiva kilometri.Când au reușit să-l oprească și l-au legitimat, au descoperit că tânărul de la volan nu avea permis de conducere și, în plus, era și beat. „În urma verificărilor efectuate, a reieşit faptul că şoferul autoturismului, un bărbat, de 24 ani, din comuna Băneasa, judeţul Giurgiu, nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar rezultatul testării cu aparatul etilotest a indicat valoarea de 1,20 miligrame la litru alcool pur în aer expirat”, au transmis, joi, reprezentanții IPJ Giurgiu.

Ulterior, bărbatul a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pentru fapta sa, tânărul s-a ales cu dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. În baza probelor existente la dosar, șoferul fugar a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat unităţii de parchet competente.

Muzeu dedicat lui Ivan Patzaichin, inaugurat în Mila 23