Un electrician spaniol concediat pentru consum de alcool în timpul serviciului a revenit la muncă

El a câștigat procesul intentat firmei care l-a concediat

Un tribunal din Spania a decis că o companie a greșit când a concediat un electrician care ar fi băut mai mult de trei litri de bere într-o singură zi de muncă, deoarece nu a dovedit că acesta a fost „în stare de ebrietate sau intoxicație” sau că nu și-a putut face treaba, potrivit g4media.ro

 Înalta Curte din regiunea sud-estică Murcia a considerat că firma de electricitate nu a oferit motive suficiente pentru concedierea bărbatului și a ordonat ca aceasta să îl reintegreze pe muncitorul concediat sau să îi plătească 47.000 de euro (42.000 de lire sterline) drept despăgubiri

. De asemenea, Curtea a constatat că societatea nu a ținut cont de efectul pe care vara toridă din Murcia l-ar fi putut avea asupra bărbatului. Electricianul, care a lucrat pentru companie timp de 27 de ani, a fost concediat în septembrie 2021, după ce un detectiv particular angajat de firmă l-a urmărit pe el și pe duba companiei pe parcursul a câteva zile din luna iulie a aceluiași an. Potrivit scrisorii de concediere, pe 5 iulie, bărbatul și unul dintre colegii săi au fost observați oprindu-se la un bar la ora 8.27 – deși detectivul nu a precizat dacă aceștia au consumat băuturi alcoolice.

La prânz, în acea zi, cei doi au cumpărat o pâine, niște alimente, patru cutii de bere San Miguel și o sticlă de un litru de bere Estrella de Levante.

Mai târziu, în aceeași după-amiază, bărbatul a fost văzut bând o altă cutie de bere. Puțin înainte de ora 18.30, a fost văzut cumpărând și bând o altă cutie de bere înainte de a se întoarce la baza companiei din Murcia pentru a lăsa acolo furgoneta. Două săptămâni mai târziu, el și doi colegi au fost văzuți bând în total șapte litri de bere între jumătatea dimineții și sfârșitul pauzei de masă. Mai târziu în aceeași zi, bărbatul a fost văzut bând două cutii de 330 ml de Heineken înainte de a bea o altă cutie de bere și de a se întoarce la birourile companiei. Șase zile mai târziu, bărbatul a fost văzut bând o sticlă de bere de 330 ml înainte de prânz, înainte de a bea trei pahare de vin roșu la masă, urmate de o doză de coniac.

CFR Călători suplimentează numărul trenurilor către litoral de 1 mai