The White House

Şeful de cabinet al preşedintelui american Donald Trump, Mark Meadows, a fost testat pozitiv la coronavirus, a relatat vineri seară postul CNN, citând doi responsabili de la Casa Albă.

Mark Meadows, în vârstă de 61 de ani, şi-a anunţat anturajul după scrutinul prezidenţial de marţi că a contractat virusul, dar nu se ştie exact când a fost depistat pozitiv, relatează Agerpres.

El a călătorit cu Trump la bordul Air Force One în timpul ultimei sale campanii de duminică și luni, l-a însoțit pe președinte într-o vizită la sediul său de campanie marți și a participat la o petrecere electorală, de noapte, la Casa Albă, unde a intrat în contact strâns cu membrii familiei președintelui. Nu a fost văzut purtând o mască în timpul niciunui angajament, potrivit CNN.

Mark Meadows, șeful de cabinet al lui Donald Trump

Înaintea lui Meadows, la Casa Albă au mai fost depistaţi cu coronavirus, printre alţii, însuşi preşedintele Trump, soţia acestuia, Melania, purtătoarea de cuvânt Kayleigh McEnany, consilierii politici Stephen Miller şi Hope Hicks.

SUA au raportat vineri peste 132.000 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, un record pentru a treia zi consecutiv. La nivel național, SUA are 9.926 mii de cazuri de infectări și peste 240 mii de decese.

Trump, amenințător în așteptarea rezultatelor

Altfel, Trump stă „ca pe ghimpi” în așteptarea rezultatelor la alegerile de marți. Joe Biden conduce în patru dintre cele șase state unde numărarea voturilor continuă, dar este foarte aproape de un verdict final.

Președintele Donald Trump îl avertizează pe Joe Biden să nu-şi revendice prematur victoria în alegerile prezidențiale din 3 noiembrie. Mai mult, președintele în funcție amenință din nou că va recurge la justiție pentru a-și căpăta voturile „care au dispărut miraculos”.

Citește și: Familia lui Trump face zid de jur-împrejurul acestuia

#News