Furtuna Ciaran a produs pagube însemnate în Europa

Furtuna Ciaran a provocat cel puţin şase morţi

Furtuna Ciaran, care a afectat joi vestul Europei, a lăsat în urma sa cel puţin şase morţi şi a provocat perturbări semnificative, mai multe porturi fiind închise şi numeroase zboruri, anulate, potrivit g4media.ro.

Prăbuşirea unor copaci din cauza rafalelor violente de vânt a fost la originea tuturor acestor accidente mortale, respectiv două victime în Belgia, una în centrul Madridului, un şofer de camion în Franţa, o femeie de circa 40 de ani în Germania şi un al şaselea deces în Ţările de Jos

. În oraşul flamand Ghent, un copil de 5 ani care se juca afară a fost rănit de ramurile căzute şi a murit la spital câteva ore mai târziu, potrivit parchetului local. Într-un incident separat, o femeie de 64 de ani, aflată în vizită din Germania, şi-a pierdut viaţa într-un parc al oraşului, în timp ce fiica sa, în vârstă de 31 de ani, a fost grav rănită. Furtuna Ciaran a dus la întreruperea parţială a traficului feroviar în Flandra, iar trenurile circulau joi cu viteză redusă în restul Belgiei.

De asemenea, traficul maritim a fost întrerupt pentru ziua de azi în zona portului Anvers. Aeroportul din Bruxelles s-a confruntat cu perturbări, dar zborurile au continuat să fie asigurate, în pofida numeroaselor întârzieri.

Un şofer de camion a decedat în nordul Franţei după ce un copac s-a prăbuşit pe camionul său. Şaisprezece persoane, inclusiv şapte pompieri, au fost rănite în aceeaşi zonă, inclusiv una grav, potrivit Ministerului de Interne. În Franţa, circa 1,2 milioane de locuinţe au rămas fără electricitate, inclusiv 780.000 în Bretania, în vestul Franţei. În sudul Angliei, vânturile puternice şi ploile abundente au cauzat perturbări semnificative, conexiunile maritime din portul Dover fiind suspendate pentru o mare parte a dimineţii. Sute de şcoli au fost închise. În Ţările de Jos, nivelul de alertă a fost ridicat la portocaliu, fiind aşteptate vânturi de până la 110 km/h. Circulaţia trenurilor regionale în vestul Franţei este întreruptă până vineri dimineaţă. Şi circulaţia trenurilor de mare viteză a fost suspendată pe rutele Paris-Le Mans şi Paris-Nantes. Ministrului Mediului: Capitala nu poate fi lăsată fără groapă de gunoi