Tzancă Uraganu cântă pentru campania de vaccinare

Manelistul a fost provocat de Lucian Mîndruță, secretarul de stat în MS vede cu ochi buni acest demers

Cu peste 126 de milioane de vizualizări pe YouTube,  în mai puțin de un an, manelistul Tzancă Uraganu ar putea să ajute campania de vaccinare, mai mult decât au reușit autoritățile să o facă până în acest moment. Tzancă a fost provocat de Lucian Mîndruță să se alăture campaniei, iar acesta nu a ezitat. Până la urmă, oricum este deja cunoscut, rău nu ar avea de ce să îi facă o astfel de asociere de imagine.

„N-avem buget, nu lipim pe frunte nici măcar o sută de euro, dar luați-o ca pe o cerere onestă, serioasă, reală, către cetățeanul Tzancă. Ar fi un frumos gest civic. În fond, cred că și dvs vreti să înceapă nunțile mai devreme, nu? Multumesc”, a scris Lucian Mîndruță pe pagina sa de Facebook. Iar îndrăgitul artist  i-a răspuns prompt lui Mîndruță: „N-a vorbit rău domnul Lucian! Marius de la Focșani, eu zic să facem un hit pentru vaccinări.”  

Demersul, bine văzut dinspre Ministerul Sănătății

Acest demers este bine văzut de către secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, care este și vicepreședintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid (CNCAV), care consideră că ar putea avea un impact, pozitiv, asupra procesului de vaccinare. „Orice lucru care contribuie la accelerarea campaniei de vaccinare este mai mult decât interesant, util. Așa cum spuneam, este o chestiune pe care numai împreună putem s-o depășim”, a spus secretarul de stat, Andrei Baciu, vineri seară, la Digi24.

Cât privește asocierea campaniei cu cea a persoanelor publice, Baciu spune că este vorba de un subiect „pop culture”, și poate ajunge mai rapid și în mediile în care campaniile demarate de oficiali nu au reușit să ajungă. „Vaccinarea este un subiect care a fost interpretat și adus în toate conversațiile. Cred că, pe lângă avantajele vaccinării, care sunt elemente tehnice și raționale, este esențială și percepția noastră, care este compusă din astfel de elemente și cred că ar fi o acțiune care ar avea un impact pozitiv asupra campaniei de vaccinare. Orice fel de astfel de demers este binevenit, cât mai mulți!”, a completat Andrei Baciu.

Citește și: Autoritățile schimbă foaia în privința campaniei de promovare a vaccinării împotriva Covid