Garda de Mediu a confiscat mașinile mai multor șoferi care depozitau ilegal deșeuri

„Ce documente să arăt?", a fost cel mai des întâlnit răspuns printre șoferii prinși că aruncau gunoi în locuri nepermise

Garda de Mediu a confiscat o serie de autoturisme aparținând unor șoferi care au fost prinși depozitând ilegal gunoi, în mai multe județe din țară, anunță Digi24. Pe larg, comisarii gărzii au identificat o serie de conducători auto care depozitau după bunul plac gunoaie în locuri neamenajate. Aceștia s-au ales cu amenzi contravenționale mari, pe lângă confiscarea mașinilor din dotare, cele folosite pentru a transporta gunoaiele în locurile nepermise.

„În urma unei acțiuni desfășurate împreună cu colegii de la Garda Națională de Mediu, am reușit să identificăm o autoutilitară care deversa resturi din material de construcții într-un loc nepermis. Va fi amendat cu 13 până la 15 mii de ron și i se va confisca mașina. Sunt foarte multe astfel de cazuri. Desfășurăm în fiecare seară astfel de acțiuni și sperăm să prindem cât mai mulți cetățeni care aruncă în locuri nepermise”, a declarat Cătălin Tutilescu, inspector-șef la Garda de Mediu.

Garda de Mediu are acțiuni în toată țara

În județul Ilfov, șoferul unei basculante a fost prins în timp ce descărca gunoaie pe câmp. Acesta a primit o amendă de 30.000 lei, rămânând, de asemenea, și fără autoutilitară, aceasta fiind confiscată. „O altă zi, o altă faptă pedepsită, un alt mijloc de transport folosit la săvârșirea unei contravenții a fost confiscat! (…) Gândiţi-vă de două ori înainte de a arunca gunoiul pe unde vă trece prin cap. Pe lângă amenzi enorme, riscaţi să plecaţi şi pe jos acasă!” au mai spus agenții de la mediu, pe Facebook, într-o încercare de descurajare a faptelor de acest fel. Alăturat textului agenții au atașat și o fotografie de la fața locului.

S-au mai dat amenzi pentru gunoiul lăsat de izbeliște și în județele Olt, Neamț și Gorj (mai exact în localitatea Târgu Jiu).

Citește și: Primăria Sectorului 1, amendată de Garda de Mediu