Marcel Ciolacu - PSD

Întrucât președintele țării, Klaus Iohannis, nu l-a luat în seamă prima dată când a făcut o propunere de premier, Marcel Ciolacu a decis ca de data aceasta să se abțină din a mai trimite propuneri, astfel că nu intenționează să nu se prezinte la următoarea tură de propuneri.

Iată ce a declarat acesta în cursul zilei de astăzi:

„Eu aș dori să vorbesc de decizia Curții care pentru prima oară atrage atenția clar în ceea ce privește spiritul Constituției, acela de a desemna pe cineva pentru funcția de prim-ministru, nu de ochii lumii ci pentru a crea o majoritate. Politica PNL și deciziile PNL într-o ședință de partid în care l-au nominalizat pe domnul Orban, dar în aceeași ședință au decis să nu-l voteze pe Orban a însemnat și a cântărit foarte mult pentru hotărârea judecătorilor de la CCR.

După ce Guvernul Orban a fost demis după 3 luni de când a fost învestit, atât eu cât și domnul Ponta am avut o discuție de a merge cu o propunere comună. Prima oară ne-am gândit la domnul Arafat, dânsul declinând această propunere. Am mers cu altă propunere. Această propunere nu a fost luată în considerare. 

PSD este în opoziție și e minoritar, în acest moment, în Parlament. În principiu, (…) nu cred că de această dată PSD va merge cu o propunere de premier. La această oră nu are nimeni majoritate în Parlament. Îmi pare rău că președintele României a fost pus în această postură, astăzi, de către PNL.

Noi suntem în opoziție. Ne-am răzgândit fiindcă nu am fost luați în considerare prima dată. De data aceasta dorim să rămânem în opoziție. E exclus ca PSD să voteze o propunere de la PNL în persoana domnului Ludovic”, a declarat Marcel Ciolacu.

Așadar, întrucât Ciolacu a decis să nu se ducă cu propuneri la Iohannis, ce o să se întâmple mai departe?

Citește și: Ciolacu, ce fumezi? „Dacă nu era COVID-19, politicienii aveau timp să se joace”