Andrei Baciu

Deși titlul nostru vă poate induce în eroare, nu, la ministerul Dezvoltării nu se face concurs de mister, deși, după ultima lor achiziție, propusă în funcția de subsecretar de stat al ministerului, ai putea zice că da. Cu toate astea, nu suntem atât de închiși la minte încât să judecăm un om după trecutul său.

Andrei Baciu, proaspăt ales în funcția de subsecretar de stat al ministerului Dezvoltării, este un fost model ce a lucrat, la un moment dat, și pentru Cătălin Botezatu, fiind unul dintre cele mai apreciate modele masculine ale modei românești. Iată că, odată cu maturitatea, Baciu s-a reorientat spre o carieră politică, lucrând acum în administrație.

Legăturile lui Andrei Baciu cu funcțiile publice nu sunt însă unele noi, el fiind, de asemenea, propus ca ministrul Sănătății, înaintea investirii guvernului Cioloș, din CV-ul său rezultând faptul că acesta deține studii care l-ar fi calificat în funcția de ministru al sănătății. Nu știm exact, însă, cu cât ar fi fost acesta mai calificat decât alții pentru a o ocupa. De altfel, la momentul respectiv, decizia a fost constestată de mulți dintre medici, care au considerat o astfel de numire inoportună, întrucât, deși Baciu pare să fi studiat domeniul, nu ar fi avut experiența necesară pentru a ține în frâie o instituție atât de solicitantă.

Revenind în prezent, Baciu este propus de către Guvernul lui Ludovic Orban pentru a ocupa o funcție în Dezvoltare, și nu una oarecare, ci de subsecretar de stat pentru acest minister.

„Decizia privind numirea domnului Andrei Baciu în funcția de subsecretar de stat la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației”, arată decizia semnată de șeful Executivului publicată, joi, în Monitorul Oficial.

#News