O reţetă îndrăgită de orice român, ouăle umplute sunt adesea prezente atât pe masa de Crăciun, cât şi pe masa de Revelion. Reţetele fiind numeroase, astăzi am ales să vă arătăm cum se prepară ouăle umplute cu prosciutto şi parmeטan.

Materii prime:

  • 10 ouă
  • 50 g prosciutto
  • 4 linguri parmezan ras
  • 2 linguri arpagic proaspăt
  • 4 măsline verzi tăiate mărunt
  • 3 linguri ardei roşu tocat
  • 1 linguriţă de muştar
  • 6 linguri de smântână
  • 2 linguri de maioneză
  • 1 cățel usturoi

Tehnica preparării :

Ouăle fierte tari în prealabil se lasă la răcit după care se decojesc şi se taie pe jumătate, separându-se gălbenuşurile de albuşuri. Într-un bol, se introduc gălbenuşurile şi se zdrobesc cu o furculiţă după care se adaugă măslinele şi ardeiul tocate mărunt. Maioneza, usturoiul zdrobit, muştarul şi smântâna se încorporează împreună cu prosciutto tăiat mărunt şi se amestecă până la omogenizare.

Abuşurile se umplu cu amestecul rezultat şi se presară parmezan ras deasupra.

O reţetă simplă, dar extraordinar de gustoasă.

Poftă bună!

#news