Profil de candidat – Monica Anisie, pentru Senat, din partea PNL

Educația este una dintre cele mai importante „cărămizi” cu care trebuie construită o societate. De ea depinde viitorul unei națiuni, de ea depinde ieșirea la lumină a valorilor ce stau ascunse, din varii motive. Hashtag News și-a propus ca în această campanie electorală să facă puțină lumină, astfel încât alegerile fiecăruia dintre noi să fie cele mai bune, nu doar pentru generația actuală, ci și pentru cele viitoare.

Digitalizarea, prioritatea zero a mandatului

Cu siguranță anul acesta, an pandemic, va lăsa urme adânci în tot ce înseamnă educație. Cu un sistem de cele mai multe ori depășit, cu toalete în fundul curții, cu zone în care nu este nici măcar energie electrică, ce să mai spunem de semnal la internet, milioane de copii au trebuit să treacă la un mod de educație ce ne-a luat, ca de fiecare dată, pe nepregătite. În care a trebuit să ne digitalizăm, să trecem de la orele în clasele, uneori reci, la o conexiune ce putea „îngheța” în timp ce profesorul se străduia să facă ora cât mai atractivă.

„Este clar că digitalizarea educației reprezintă un proiect de prioritate zero pentru mandatul meu de ministru, pentru guvernul Orban și pentru PNL. Este un angajament îndrăzneț, o promisiune pentru generațiile viitoare pe care toți miniștrii educației trebuie să și-l asume în viitori ani, indiferent de culoarea politică”, a declarat în urmă cu o lună ministrul/candidatul Anisie, în cadrul dezbaterii „Strategia privind digitalizarea Educației 2021-2027”.

Digitalizarea educației reprezintă un proiect de prioritate zero pentru mandatul meu de ministru

Monica Anisie, ministrul Educației

„Un bun profesor este asemeni unei lumânări…”

„…El se mistuie pe sine însuși pentru a lumina calea altora”, spunea un fost președinte al Turciei.

Poate că uniii vă mai aduceți aminte de vremurile când vă făceați temele la lumina lumânării, iar vorba de mai sus avea o altă însemnătate.

Însă în secolul 21, actualul ministru al Educației a declarat că se poate face școală și dacă nu ai energie electrică, pentru conectarea cu ajutorul tabletei, prin intermediul televizorului.

„S-au luat și astfel de măsuri încă din perioada în care am fost în situația de urgență. Cu toții am stat acasă și am desfășurat cursurile în sistem on-line. Acolo unde nu a existat această posibilitate, unitatea de învățământ a asigurat materiale de lucru pentru copii în așa fel încât să continue învățarea. Mai mult decât atât, Ministerul Educației a realizat în parteneriat cu Televiziunea Română programul tele-școală, prin care am continuat pregătirea elevilor pentru examenele naționale”, a declarat Anisie, în octombrie.

Demers anti fake news

După acest „porumbel”, Anisie a acuzat presa de răspândirea de știri false. Mai mult, a decis că e cazul să ia „taurul de coarne” și să vină cu o propunere în aces sens. „Voi face toate demersurile și tot ce îmi stă în putință ca Parlamentul, anul viitor, să realizeze și să adopte o lege care să pedepsească aspru FAKE NEWS-ul. Cred că o societate educată e o societate informată corect!Aștept propunerile și părerile voastre cu privire la acest proiect de lege”, a scris Monica Anisie pe Facebook.

Ministrul educației, Monica Anisie, criticată pentru că ar fi stresat și umilit o învățătoare

Digi 24, ian 2020

Comportament incalificabil al ministresei: A umilit o profesoară în faţa elevilor

Cotidianul, ian 2020

Tele-școala lui Anisie, la lumânare

Hashtag News, oct 2020

Monica Anisie promite o lege care „să pedepsească aspru FAKE NEWS-ul”

HotNews, oct 2020

Ministrul Educaţiei Monica Anisie: Copiii care nu au acces la internet vor primi acasă, de la profesori, materiale didactice

Ziarul Financiar, nov 2020

Digitalizarea educației reprezintă un proiect de prioritate zero pentru mandatul meu de ministru

Edupedu, oct 2020

Ministra umilitoare

Abia „unsă” în funcția de ministru al Educației, Anisie a ținut să își arate puterea în fața unei învățătoare, pe care a umilit-o chiar în fața elevilor la care aceasta din urmă avea oră. Și nu oricum, ci cu televiziunile după ea.

Atitudinea pe care ministrul a avut-o față de această învățătoare a fost intens criticată, atât de opinia publică, cât mai ales de cei din breasla sa, cadre didactice și sindicaliști.

„Este de apreciat faptul că ministrul Educației este preocupat de ce se întâmplă în școlile din România și vrea să vadă pe viu realitățile din acestea. Poate așa va avea argumente să bată cu pumnul în masa Guvernului României și să atragă atenția că educația are nevoie de fonduri suplimentare și că acest cost standard subdimensionat distruge acest domeniu atât de important. Însă, doamna ministru nu trebuie să uite că orice control sau inspecție într-o unitate de învățământ trebuie să se facă respectând niște reguli stabilite prin lege”, a declarat Simion Hancescu, președinte FSLI.

Chiar dacă ministrul și-a cerut scuze, public, urma cuiul bătut în ușă va rămâne.

Cine este Monica Anisie

Monica Anisie (47 de ani) este ministrul Educației începând cu 2019.  A intrat în minister în perioada 2011-2012, când a fost secretar general adjunct la Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului. În perioada 2012-2014 a fost consilier pe educație la Administrația Prezidențială, în mandatul lui Traian Băsescu. După ce a plecat de la Președenție, Anisie s-a întors la minister, unde a fost director al Direcției de Inspecție Școlară, în perioada februarie 2014-ianuarie 2016.

În 2016, Monica Anisie a făcut parte din guvernul tehnocrat, unde a fost secretar de stat pentru preuniversitar sub miniștrii Adrian Curaj și Mircea Dumitru.

Anisie a declarat că de fiecare dată când a ocupat o funcție publică nu a neglijat orele de la școală și a mers de fiecare dată atunci când avea cursuri la Colegiul ”Tudor Vianu”. În acest an școlar, Anisie este și profesor diriginte la o clasă de a V-a.

Citește și: Profil de candidat – Radu Preda, pentru Senat, din partea PMP

#News