Vreme neobișnuit de caldă pentru luna octombrie

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, după prânz se ating 25-26 de grade

Toamna
Toamna sursa foto pixabay

Temperaturile se mențin neobișnuit de ridicate pentru luna octombrie și luni, după un weekend în care maximele au ajuns și la 33 de grade în anumite zone din țară. Luni, 23 octombrie, maximele pornesc de la 17-18 grade în depresiuni și ajung la 28-29 de grade în partea sudică a țării, la munte și în sud-est fiind condiții de ploaie, ziare.com.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei continuă vremea frumoasă, atmosfera devenind foarte plăcută după prânz, când se ating 25-26 de grade.

 În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina temperaturile scad simțitor, luni maximele oprindu-se la 22-23 de grade. Domină atmosfera cu soare, iar vântul devine mai insistent pe parcursul zilei. În nordul Transilvaniei și în Maramureș vor fi perioade cu soare, poate și câțiva nori de ploaie în zonele de munte. Temperaturile ating 19-20 de grade. În ținuturile vestice va fi vremea frumoasă. Temperaturile vor fi cu 3 grade față de ziua trecută, dar se mențin peste limitele normale. Vremea rămâne caldă și în ținuturile sudice. Norii apar destul de rar și o să avem atmosferă de vară în miezul zilei, când se vor înregistra 27-28 de grade. În București va fi o zi însorită și se face din nou mult mai cald decât ar fi normal. Se ating 28 de grade, deși temperaturile normale ar trebui să se situeze în jurul valorii de 16 grade. Urmează o noapte senină, cu 11 grade în centru și 8 grade la marginea orașului. Accident grav în Dolj soldat cu moartea unei tinere