Dorin Cioaba
Dorin Cioaba- pag de FB

Regele internațional autoproclamat al romilor, Dorin Cioabă, susține că vrea să solicite din nou Indiei să recunoască minoritatea romă ca aparținând poporului indian.

Dorin Cioabă candidează din nou pentru un mandat la șefia executivă a Uniunii Internaționale a Romilor (UIR)

Potrivit lui Dorin Cioabă, în anii pandemiei „nu am putut să facem aproape nimic, că ne-a afectat foarte mult, așa cum a afectat pe toată lumea”, acesta amintind că vineri, 23 septembrie, în Sibiu vor avea loc alegerile pentru funcția de președinte al UIR. Cioabă a inclus în programul său de candidatură un proiect pentru obținerea unui „parteneriat solid cu UE”.

La Sibiu are loc în aceste zile a VIII-a ediție a Festivalului Internațional al Culturii Romilor, dezbaterile delegațiilor internaționale prezente la manifestare având un impact în viitorul romilor, potrivit ziare.com.

Cioabă susține că timp de trei zile, Piața din Sibiu va fi transformată într-o „adevărată satră”, unde vor fi discutate problemele cu care se confruntă romii

Cel mai important lucru pe care „regele” romilor și-l dorește este recunoașterea minorității rome de către India.

„Vom trimite un ultimatum guvernului Indiei, de a ne recunoaște ca națiune care trăiește în diaspora, iar dacă acest lucru nu-l fac, așa cum au promis de zeci de ani, ne vom adresa unui tribunal internațional, pentru că vrem să avem recunoaștere oficială: că suntem parte a poporului indian. Nu vrem să mergem în India, nu vrem să punem presiune pe Guvernul Indiei să ne ajute, dar vrem să avem o recunoaștere, să nu mai fim un popor al nimănui: românii ne spun că nu suntem ai lor, englezii – că nu suntem ai lor. Când suntem buni, toată lumea spune că suntem ai lor, când suntem răi, toată lume ne alungă. Ar fi normal să fim tratați că o minoritate care trăiește în diaspora cu naționalitatea indiană. Ne-ar ajută și la Națiunile Unite, pentru că atunci guvernul Indiei ar putea să vorbească și în numele nostru. Dacă nu vor dori s-o facem normal, ne vom adresa instanței”, a declarat Dorin Cioabă.

Au consumat droguri la școală și au ajuns la spital