Circulația în Vama Giurgiu, blocată miercuri dimineaţă

Șoferul unui TIR a pierdut controlul și a lovit parapeții podului, blocând traficul pe ambele sensuri

Traficul a fost complet blocat pe Podul Prieteniei de la Giurgiu, după ce un TIR a intrat, în plin, în parapeți. Cel mai probabil șoferul camionului a adormit la volan și a pierdut controlul, potrivit digi24.ro. Conform site-ului Poliței de Frontieră, traficul la Giurgiu este oprit, podul care face legătura între România şi Bulgaria fiind blocat.

”Un ansamblu rutier a lovit parapeţii podului, ceea ce a dus la blocarea traficului pe ambele sensuri de deplasare”, au explicat reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

Accidentul s-a produs miercuri dimineață, în jurul orei 03:00. Un autocamion înmatriculat în Turcia care se deplasa pe sensul de ieșire din România a lovit un rost de dilatare din componenta Podului Prieteniei, aflat pe partea bulgară

Șoferul a pierdut controlul și a lovit parapeții podului, ceea ce a dus la blocarea traficului pe ambele sensuri. Din cauza faptului că există scurgeri de carburant, la fața locului au intervenit mai multe autospeciale din cadrul ISU Giurgiu, a informat Poliția de Frontieră

Începând cu ora 05:55. la locul accidentului au ajuns și utilaje din Bulgaria pentru eliberarea carosabilului.

Autoritățile recomandă șoferilor care intenționează să tranziteze PTF Giurgiu să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional de la frontiera cu Bulgaria. La graniţa cu Bulgaria sunt operaționale 11 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, conform categoriilor specifice fiecărui punct.

Pană de curent de 38 de ore în Sfântu Gheorghe