Alertă de ploi torențiale, vijelii și grindină. Ce județe sunt vizate

Potrivit ANM, un cod portocaliu de vijelii va intra în vigoare vineri, de la ora 20.00 și va fi valabil până sâmbătă, la ora 4.00.

Meteorologii ANM au emis un cod portocaliu și un cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină pentru vestul și nord-vestul țării. Acesta este valabil de vineri ora 19.00 până sâmbătă dimineața în județele Bistrița-Năsăud, Cluj, Alba, Hunedoara și Caraș-Severin.De asemenea, vineri va fi cea mai călduroasă zi de până în prezent, iar în vest și sud va fi caniculă. Disconfortul termic se va apropia și va atinge 80 de unități în Câmpia de Vest și Câmpia Română, potrivit digi24.ro.

Potrivit ANM, un cod portocaliu de vijelii va intra în vigoare vineri, de la ora 20.00 și va fi valabil până sâmbătă, la ora 4.00.

În Banat, Crișana, Maramureș și în nord-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu intensificări ale vântului (rafale de 80…100 km/h) și vijelii.De asemenea, meteorologii au emis și un cod galben de ploi și grindină, valabil de vineri, de la ora 19.00, și până sâmbătă, la ora 10.00. În intervalul menționat, în vestul, nord-vestul și local în centrul țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55…75 km/h) și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp. Sâmbătă și duminică vor fi perioade cu instabilitate atmosferică îndeosebi în centru, sud și est.

Rovinieta ”TollRO”, aprobată de Guvern, se va aplica de la 1 ianuarie 2026