Sursa foto: Austria.info

Viena se situează pentru a treia oară în fruntea celor mai bune orașe de locuit din lume, informează G4media.

În clasamentul realizat de Economist Intelligence Unit (EIU) orașul Auckland din Noua Zeelandă, care în 2021 a ocupat locul 1, coboară 33 de locuri din cauza restricțiilor impuse de coronavirus.

Viena a reușit să devină orașul unde se trăiește cel mai bine datorită facilităților educaționale, medicale și calitatea infrastructurii sale, având un punctaj maxim de 100 din 100.

Top 10 este dominat de orașe din Europa, inclusiv Copenhaga și Zurich, care completează podiumul după Viena, și Geneva (locul 6).

Canada este reprezentată cu trei orașe: Calgary, Vancouver și Toronto

Capitala Angliei se află pe locul 33, Barcelona pe locul 35, iar capitala Belgiei, Bruxelles, s-a situat pe locul 24. Milano s-a clasat pe locul 49, New York pe 51 și Beijing pe 71.

Șefa raportului de la EIU, Upasana Dutt, a declarat că majoritatea orașelor din Europa de Est au scăzut în clasament din cauza creșterii riscurilor geopolitice, în contextul în care există un război între Rusia și Ucraina.

În indicele din 2021 au fost introduși noi indicatori, cum ar fi restricțiile sanitare pentru a evalua efectele pandemiei de Covid-19. Chiar dacă majoritatea restricțiilor au fost ridicate, iar calitatea medie a vieții și-a revenit în 2022, aceasta rămâne sub nivelul de dinainte de coronavirus. Totodată, Cel mai puțin prietenos oraș din lume este Damascul.

Cele mai bune 10 orașe de locuit în lume

  1. Viena, Austria
  2. Copenhaga, Danemarca
  3. Zurich, Elveția
  4. Calgary, Canada
  5. Vancouver, Canada
  6. Geneva, Elveția
  7. Frankfurt, Germania
  8. Toronto, Canada
  9. Amsterdam, Olanda
  10. Osaka, Japonia
  11. Melbourne, Australia

Citește și articolul: Raiul bogaților din Europa. Peste 140 de naționalități trăiesc în al doilea cel mai mic stat suveran din lume