Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Un pianist în vârstă de 38 de ani din Oradea a urcat pe Everest pentru a intra în Cartea Recordurilor. Muzicianul a cântat la pian la cea mai mare înălțime, peste 5300 de metri.

În data de 13 iunie, Thurzo Zoltan a reușit performanţa de a cânta la pian la cea mai mare altitudine la care s-a cântat vreodată, anume 5.325 de metri, în masivul Everest, timp de 132 de minute, arată G4 Media.

Eu am înregistrat tot, am cumpărat tehnică din sponsorizări. Altfel trebuia să plătesc 7.500 de lire. Eu acum prelucrez materialul pentru ca săptămâna viitoare să-l trimit la Londra pentru a se face certificatul de Guinness Book”, a explicat orădeanul.

Înaintea sa, recordul era deţinut de Evelina De Lain, din Marea Britanie. În data de 6 septembrie 2018, muziciana a ţinut un concert la 4.946 m altitudine, în Singge La Pass, India

Pianistul a ținut să precizeze că, în prezent, există un record mondial, deținut de o femeie care a încercat asemenea performanţă și a cântat la 4.900 şi ceva de metri.

Noi am măsurat cu ceas gadget 5.371 m, dar la Guinness se ia după GPS care a fost de 17.473 de feet, care este 5.325 de metri. Acesta este recordul în sine: cea mai mare altitudine la care s-a cântat”, a declarat pianistul din Oradea.

Muzicianul a declarat că a dorit să realizeze acest record mondial și pentru faima orașului Oradea

Am reuşit! După ce am terminat performanţa, oamenii care au pus mâna pe clape şi le-au retras imediat, de frig. Eu nu am simţit nimic. Eram super ok. Iniţial am vrut să cânt 80 de piese, dar vremea nu mi-a permis, din care am făcut 34. Şi în total, am interpretat 28 de imnuri naţionale din 32, deoarece vreau să trimit înregistrările la acele state, ca să fie şi ele mândre, şi dacă presa de acolo prinde ştirea că imnul lor naţional a fost cântat, să pot să duc faima oraşului Oradea şi să pot înfiinţa aici Muzeul muzicii. Am făcut acest lucru pentru oraş”, a subliniat Thurzo Zoltan.