Campanie pentru prevenirea plecării voluntare a copiilor de acasă

În perioada 1 ianuarie – 19 mai a.c., au fost căutaţi 3.277 de minori şi depistaţi 3.31, a transmis Poliţia Română.

Poliţia Română anunţă că, de la începutul anului şi până în 19 mai, au fost căutaţi peste 3.200 de copii, iar unii pleacă de mai multe ori. Autorităţile au demarat o campanie pentru prevenirea plecării voluntare a copiilor de acasă, potrivit g4media.ro.

 ”Proiectul care astăzi îşi are debutul reprezintă o consecinţă a evoluţiei cazurilor de plecări voluntare în rândul minorilor. În perioada 1 ianuarie – 19 mai a.c., au fost căutaţi 3.277 de minori şi depistaţi 3.318, unele cazuri fiind sesizate anterior şi soluţionate în perioada de referinţă”, a mai transmis Poliţia Română.

În 19 mai, figurau în evidenţe aproape 400 de copii dispăruţi, unii dintre ei plecând din centre de plasament

”Poliţia Română şi Asociaţia Telefonul Copilului, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România, lansează campania naţională de. prevenire a dispariţiei voluntare în rândul minorilor «Plecatul de acasă nu e o soluţie». Obiectivul principal al proiectului îl constituie creşterea nivelului de conştientizare cu privire la fenomenul dispariţiei voluntare a minorilor şi la efectele negative ale acestei forme de dispariţie”, a transmis, luni, Poliţia Română.

Se pune accent şi pe creşterea nivelului de informare a părinţilor şi reprezentanţilor legali asupra necesităţii implicării în prevenirea şi combaterea dispariţiei voluntare în rândul minorilor, oferindu-le acces la resursele de prevenire dezvoltate în cadrul proiectului, respectiv încurajarea raportării acestor cazuri şi solicitării serviciilor de consiliere psihologică, în orice etapă a situaţiilor de acest tip.

 Potrivit autorităţilor, printre cauzele care au dus la înregistrarea acestor dispariţii, sunt nesupravegherea de către părinţi, aparţinătorii legali ori factorii responsabili din unităţile de ocrotire, lăsarea copiilor în grija bunicilor sau a altor rude, părinţii sau aparţinătorii legali fiind plecaţi la muncă în străinătate sau lipsa unei comunicări autentice cu părinţii.

WhatsApp oferă o nouă funcție utilizatorilor