FOTO DigiFm
FOTO DigiFm

Gabriela Firea, edilul Capitalei, a reacționat dur la vestea că medicul Adrian Streinu-Cercel a fost demis de Nelu Tătaru, de la șefia comisiei științifice anti-COVID din Ministerul Sănătății. Primarul a scris, pe Facebook, că este un joc politic și că, în loc să valorificăm specialiștii acestei țări, sunt prinși la mijloc de răfuielile dintre partide.

Firea sare în apărarea lui Streinu-Cercel

„Prin răzbunare nu se va inventa vaccinul anti-covid! Și nici nu se va limita răspândirea virusului. Într-o vreme în care toți specialiștii trebuie să fie ascultați și susținuți (nu avem așa mulți!), ne răfuim cu ei și îi ducem în malaxorul politic. Suntem normali (la cap)? Nu putem îngropa securea războiului politic dement măcar cât suferă toată țară, toată planeta?

Și, în fond, cu ce a greșit? S-a dovedit a fi o minciună confecționată cea despre carantinarea tuturor persoanelor de peste 65 de ani la hotel. Documentul din februarie se referea la seniorii care nu au familie și prieteni care să-i aprovizioneze cu medicamente și alimente.

Iar în privința proiectului privind testarea pe scară largă a cetățenilor, unde e vina? Toate țările aplică, deja, astfel de soluții medicale. Sunt utile, necesare, chiar vitale. Aș fi ieșit în apărarea oricărui medic nedreptățit. Sunt curioasă câți vor reacționa la această situație fără nicio logică”, a scris Gabriela Firea.

Demiterea lui Cercel vine după o serie de declarații făcute de acesta în spațiul public, dar vizează în special măsurile de carantinare a vârstnicilor de peste 65 de ani, prin luarea acestora de la domiciliu.

„Domnul prof. Streniu-Cercel era membru al Comisiei speciale anti-COVID. Era chiar președinte. Noi avem discuții, sunt propuneri, chiar și această propunere, dar nu am putut să fiu de acord cu dânsul. (…) Decizia a fost de a-l demite din funcția de președinte al Comisiei. I-am comunicat și dumnealui acest lucru. Nu mai face parte din Comisie și nu mai e nici președinte. Nu a obiectat”, a spus ministrul Nelu Tătaru.

„Apariția acelui „plan de vacanță” nu a făcut decât să extrapoleze anumite gânduri, anumite gândiri”, a mai spus ministrul Sănătății.

Întrebat cine îl va înlocui pe Adrian Streinu-Cercel, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a spus: „În noua Comisie va fi doamna doctor Adriana Pistol de la Institutul Național al Sănătății Publice”.

#NEWS