Cei de la PSD și PRO România au în plan distribuirea a 30 de măști de protecție fiecărui cetățean, până în data de 15 martie. În acest sens, președintele intermar PSD, Marcel Ciolacu, a depus un proiect de lege care, dacă va trece, îi va asigura pe toți cetățenii, inclusiv pe cei care nu îți permit achiziționarea măștilor, că vor intra în posesia lor în cel mai scurt timp.

Proiectul de lege semnat de PSD și PRO România

„Parlamentul României adoptă prezenta lege.

Art. I Prin prezenta lege se acordă gratuit un set de 30 măști de protecție pentru fiecare cetățean român aflat pe teritoriul României până la data de 15 Mai 2020.

Art. II (1) În vederea asigurării protecție cetățenilor de pe teritoriul României în actualul context epidemiologic determinat de răspândirea noului coronavirus, Ministerul Sănătății  prin UNIFARM S.A. dispune achiziționarea de măști de protecție, conform standardelor europene in vigoare, preponderent de la producători interni și din import.

(2) Fondurile pentru acordarea măștilor se asigură de la bugetul de stat și din fondurile proprii ale companiei Unifarm S.A.

Art. III (1) Distribuția măștilor se realizează de compania Unifarm S.A. prin Direcțiile de Sănătate publică județene și al Municipiului București către autoritățile publice locale.

(2) Autoritățile publice locale se vor asigura de distribuirea către fiecare cetățean al setului de 30 măști de protecție în mod gratuit”, prevede proiectul de lege.”, se arată în proiectul de lege semnat de PSD și PRO România.

Citește și: Marcel Ciolacu acuză PNL de lupte politice. CCR, mărul discordiei

#News