Guvernul se împrumută de încă 200 milioane de euro

Guvernul se împrumută de o sumă colosală din nou. De altfel, împrumuturile făcute de Florin Cîțu au fost contestate și răscontestate în cele câteva luni de când PNL-ul a preluat guvernul. De unde, domnule, să dăm noi banii ăștia înapoi, se întreabă poporul. Iar PSD-ul are grijă să speculeze această îngrijorare, punând paie pe foc, ca și cum ei n-ar avea nicio legătură cu situația sinistră în care se află țara acum.

Desigur, împrumuturile nu sunt niciodată vreun semn că economia ar dudui de bunăstare, însă trebuie să luăm în calcul faptul că atunci când n-ai cu ce să plătești una sau alta, trebuie să te mai duci și pe la vecinul și să-i ceri o sută de lei până la salariul. Mai ales dacă cu câteva zile în urmă nevastă-ta ți-a cheltuit toți banii pe spa, coafor și-o haină de blană. Chit că între timp ai dat-o afară din casă, pe motiv că-i nesăbuită în cheltuieli. Tu tot fără bani ești acum, iar copiii țipă de foame!

Citește și: De la Mătușa Tamara, la „mama mea sunt eu”

Milioane de obligațiuni

Lăsând paralele la o parte, guvernul intenționează să împrumute vreo 200 de milioane de euro în cursul săptămânii ce urmează. O sumă deloc mică, îngrijorătoare, chiar. De asemenea, în același context, tot ei, guvernanții, au în plan să vândă obligațiuni dominate de moneda europeană în valoare de 200 de milioane de euro, obligațiuni ce ar urma să ajungă la maturitate peste vreo 5 ani.

Nu c-ar fi Cîțu vreun sfânt și vreun corect, însă nu cred că mai este necesar să povestesc de ce s-a ajuns în situația în care să se apeleze la împrumuturi peste împrumuturi. Nevasta e de vină!

#News