Şase copii loviți pe trecerea de pietoni de un şofer băut și fără permis

. Unul dintre copii a murit la spital.

”A murit unul dintre copiii accidentaţi la Petroşani”, a anunţat IPJ Hunedoara, fără a da detalii despre minor. Potrivit IPJ Hunedoara, şoferul care a produs accidentul rutier a fost reţinut 24 de ore. Potrivit poliţiştilor, în acest caz se va extinde încadrarea juridică, în cazul şoferului vinovat şi va fi cercetat pentru ucidere din culpă, potrivit romaniatv.net.

Şase copii care se întorceau de la o petrecere au fost spulberați  pe o trecere de pietoni din Pietrosani de un tânăr de 19 ani care nu avea permis de conducere, aflat în stare de ebrietate.

 Accidentul s-a petrecut miercuri 21 decembrie, puţin după ora 22.00. Copiii, care activau la un club de fotbal, veneau de la banchetul organizat de club la final de an.

„Este vorba despre fotbalişti, copii minori adică, cei care au avut în zonă o petrecere de sfârşit de an, calendaristic şi de an competiţional. Unul dintre băieţii care era în zonă şi care spunea că se afla chiar pe trecere, participant de altfel la petrecerea fotbaliştilor, spunea că au fost loviţi de Volkswagen negru, care i-a lovit în plin”, povestește o femeie.

Unul dintre cei șase copii a murit, joi dimineață, la spitalul din Petroșani alți trei copii fiind transferați în stare gravă la Timișoara.

Unul dintre ei este intubat la Terapie Intensivă. Copiii loviți de mașină au vârste cuprinse între 11 şi 14 ani. După impact, șoferul a fugit de la fața locului,  fiind găsit de poliţişti la o distanță de 12 kilometri, în localitatea Aninoasa. Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore. „Conducătorul auto a prezentat o concentraţie la etilotest de 0,81 mg/l, alcool pur în aerul expirat, şi a fost condus la unitatea medicală din Petroşani, în vederea recoltării probelor biologice necesare stabilirii alcoolemiei”, a informat IPJ Hunedoara.

Un bărbat a fost reținut după ce a furat dalele unei străzi din Germania