40 de pompieri români au plecat în Franța, pentru lichidarea incendiilor

Ei îi vor înlocui pe colegii plecați în misiune la 1 august

Foto: Pixabay.com

Al doilea contingent de militari specializat în stingerea incendiilor de pădure a plecat duminică dimineaţă spre Franţa pentru a-i înlocui pe pompierii români pre-poziţionaţi pe teritoriul acestei ţări, potrivit g4media.ro,

Este vorba despre 40 de salvatori care vor participa la misiuni de sprijin al comunităţilor şi autorităţilor locale în cazul producerii situaţiilor care pot pune în pericol viaţa şi bunurile acestora.

„Astăzi, 13 august a.c, un alt contingent de militari, specializat în stingerea incendiilor de pădure, a plecat către Franţa pentru a-i înlocui pe colegii pre-poziţionaţi pe teritoriul acestei ţări. Astfel, cei 40 de pompieri salvatori vor fi înlocuiţi cu un alt contingent de militari, format din 40 de pompieri, care vor încadra tehnica de intervenţie alocată iniţial pe teritoriul ţării gazdă, pentru executarea misiunilor de sprijin a comunităţilor şi autorităţilor locale în cazul producerii situaţiilor care pot pune în pericol viaţa şi bunurile acestora”, informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

 Primul contingent, format din 40 de pompieri şi trei autospeciale de stingere a incendiilor de pădure cu capacitate de 3000 de litri, o cisternă de 30.000 de litri, o autospecială cu capacitate mare (10.000 de litri), un microbuz transport personal şi un autocar, a plecat din România în data de 30 iulie, ajungând în Franţa în seara zilei de 1 august.

În perioada 30 iulie – 02 septembrie 2023, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), participă cu un modul naţional specializat de stins incendii de pădure la un program de pre-poziţionare, organizat de Direcţia Generală Protecţie Civilă Europeană şi Operaţiuni de Ajutor Umanitar – DG ECHO, în vederea consolidării rezilienţei autorităţilor franceze în gestionarea acestui tip de risc. Grupul Damen anunță că rămâne în România la Şantierul Galați