Mii de locuitori din Alba nu vor avea temporar apă potabilă deoarece o folosesc pentru udatul grădinilor

SC APA CTTA SA Alba este nevoită să raţionalizeze apa în mai multe localităţi din judeţ.

Furnizarea apei potabile este întreruptă în mai multe localităţi din județul Alba în anumite intervale orare, din cauza epuizării „cu rapiditate” a resurselor din rezervoarele de înmagazinare pe fondul consumului mare de apă, potrivit ziare.com.

Unul dintre motivele pentru care se golesc rezervoarele de înmagazinare este și faptul că apa este utilizată de consumatori pentru a uda grădinile.

„Având în vedere consumul mare de apă, SC APA CTTA SA Alba este nevoită să raţionalizeze apa în mai multe localităţi din judeţ. Resursele din rezervoarele de înmagazinare se epuizează cu rapiditate, fiind necesară refacerea periodică a acestora. SC APA CTTA SA Alba face apel către populaţie să folosească apa potabilă cu responsabilitate, strict pentru consum propriu şi în scop menajer, în caz contrar există posibilitatea ca programul de raţionalizare să fie implementat pentru mai mult timp sau chiar sistarea furnizării”, a transmis operatorul regional de apă. Astfel, furnizarea apei potabile este întreruptă între orele 11.00 şi 15.00, precum şi între 22.00 şi 06.00 în comuna Unirea, între orele 22.00 şi 06.00 în comuna Valea Lungă (Valea Lungă, Lodroman, Lunca), precum şi în satele Tău şi Ungurei. În localitatea Ungurei, furnizarea apei potabile se va efectua în prima parte a zilei, până la epuizarea cantităţilor acumulate în rezervorul de înmagazinare. De asemenea, din cauza lipsei de presiune, vor fi afectate oraşul Ocna Mureş, Războieni, Cisteiu de Mureş, Micoşlaca, Uioara de Sus, Uioara de Jos, Noşlac, Căptălan, Mirăslău, cât şi zonele înalte ale localităţii Cergău şi comunei Roşia de Secaş. Mii de locuitori din Ardeal rămân temporar fără apă potabilă pentru că o folosesc să ude grădinile40 de pompieri români au plecat în Franța, pentru lichidarea incendiilor