Firea: „Ferească Dumnezeu de prostul harnic”

Fostul edil al Capitalei, Gabriela Firea consideră nepotrivită decizia de a carantina localitățile din jurul Bucureștiului, unde delimitarea fizică nu există, asta în ciuda incidenței mari ce este în Ilfov, de 8,17 la mia de locuitori.

„Fereasca Dumnezeu de prostul harnic – spune o vorba din popor. Se aplica azi perfect. Proasta guvernare si gestiune mai are inca un exemplu, mare cat Casa Poporului! Orban a carantinat judetul Ilfov, care se afla in jurul Bucurestiului, circular, ca un manșon. Zona limitrofa! Practic, localitatile ilfovene sunt lipite de cartierele Capitalei. Nedelimitat!

Bucurestenii care si-au construit sau cumparat case in Ilfov sunt azi la fel de numerosi ca localnicii din vatra comunelor si fostelor comune devenite orase.

Oamenii trebuie sa ajunga zilnic la munca, la doctor, la diferite institutii ale statului. Prefectura Ilfov, Consiliul judetean Ilfov, Spitalul judetean Ilfov sunt toate in Bucuresti!!

Orban, stii asta? Ar trebui sa stii! Si tu ai casa in Dobroiesti, jud Ilfov.

Cum sa carantinezi zona metropolitana de Capitala? Nu poti opri oamenii sa circule, sa-si rezolve probleme administrative, sa munceasca. Adica sa traiasca!

Haosul de la guvernare intrece orice limita! Nu mai au nicio fărâmă de discernamant!

Toate deciziile sunt pompieristice si impotriva oamenilor!”, a scris Gabriela Firea.

Reamintim că municipiul Sibiu și localități limitrofe, inclusiv un „dormitor”, satul Șelimbăr au fost carantinate la începutul acestei săptămâni, iar acest lucru s-a vazut printr-o scădere a coeficientului cumulat a numărului de cazuri de infectări din ultimele 14 zile.
Mai mult, cu un coeficient de 8,17 la mie cât are județul Ilfov, respectiv 6,13 la mie în municipiul București, nu ar fi de neconceput o carantinare a întregii zone.

În fond, există declarațiile pe proprie răspundere, dar și adeverințele de la angajatori pentru ca cei în nevoie să se poată deplasa pe raza acestor localități.

Citește și: Oraș după oraș, România intră în carantină

#News