Alexandru Rafila

Profesorul Alexandru Rafila a declarat, în cursul serii trecute, la România TV că situația Cehiei este una îngrijorătoare, în condițiile în care saltul de cazuri s-a petrecut relativ repede, într-o lună jumătate. Făcând paralela cu România care ieri a înregistrat 4.848 de cazuri, și subliniind un record absolut, Rafila este de părere că alegerile parlamentare se pot organiza doar dacă se va observa o scădere a numărului zilnic de cazuri, raportat la numărul de teste.

Alexandru Rafila: „Cred că putem face alegeri dacă numărul de cazuri se va stabiliza şi va începe să scadă”

„Varianta optimistă în acest moment o să fie legată de intervenții punctuale. Un lockdown total este împovărător din punct de vedere economic și social. Sunt foarte îngrijorat când văd ce se întâmplă în Cehia. (…) Această creștere s-a întâmplat într-o lună jumate. Am auzit diverse proiecții că situația se va stabiliza, eu cred ca toți ne dorim lucrurl acesta. Cred că putem face alegeri dacă numărul de cazuri se va stabiliza şi va începe să scadă”, a precizat Alexandru Rafila, la România TV.

Citește și: Lockdown-ul nu este o soluție

„Să vedem dacă aceste măsuri luate de autorități vor avea un impact real asupra numărului de cazuri și dincolo de statistici, care nu ne spun nimic, ne spun ceva în măsura în care vom fi afectați în ceea ce privește accesul la servicii de sănătate, atât pentru pacineții infectați, dacă jumătate dintre pacineții dintr-o zi au nevoie de spitalizare, înseamnă deci în fiecare zi aproximativ 2.500 de pacienți, la care se adaugă cei care ajung în ATI.  Situația devine din ce în ce mai serioasă, nu e vorba doar de paturi, ci și de personal medical (…)  Situația e foarte complicată, părerea mea este că în zece zile, maxim două săptămâni, o să vedem dacă putem să discutăm de o continuare a activității într-un mod apropiat de normal, sau vom ajunge iar la o situație limită”, a mai declarat Alexandru Rafila.

Citește și: Rafila, despre evoluția Covid. „Ne apropiem de limită”

#News