Șoferii aflați sub influența alcoolului sau drogurilor nu vor mai avea dreptul de a conduce până la zece ani

Acest lucru este prevăzut într-un proiect legislativ depus de senatorul Robert Cazanciuc

Sofer
Sofer sursa foto pixabay

Senatorul PSD Robert Cazanciuc anunţă că a depus, un proiect legislativ care prevede, printre altele, interzicerea dreptului de a conduce pe o perioadă de până la 10 ani în cazul şoferilor depistaţi sub influenţa drogurilor sau alcoolului, potrivit ziare.com.

„Am depus, astăzi, aşa cum am promis public, un proiect legislativ menit să prevină şi să combată cu mai mare fermitate şi eficienţă traficul de droguri, care a luat o aşa amploare în ultimul timp încât am ajuns să asistăm la din ce în ce mai multe drame în societatea noastră, inclusiv la tragedii pe şoselele ţării”, scrie Robert Cazanciuc pe Facebook.

Potrivit acestuia, sunt vizate mai multe legi care operează în domeniul combaterii traficului de droguri. Senatorul Robert Cazanciuc arată că dreptul de a mai conduce vehicule va fi interzis pe o perioadă de până la 10 ani în cazul depistării şoferilor sub influenţa drogurilor sau alcoolului. În plus, pedeapsa cu închisoarea nu va mai putea fi amânată. „Se vor majora pedepsele privind şi finanţarea faptelor ce au legătură cu traficul şi consumul de substanţe psihoactive.

Produsele psihoactive, mijloacele de producere a lor, banii, valorile sau orice alte bunuri dobândite prin valorificarea produselor vor fi confiscate”, precizează senatorul PSD

De asemenea, folosirea minorilor în derularea de operaţiuni cu substanţe psihoactive va fi o circumstanţă agravantă în săvârşirea infracţiunilor privind traficul de droguri. „Va fi redusă la maxim durata în care consumatorii vor intra în programe de consiliere pentru a evita tragedia de la 2 Mai, al cărei autor a refuzat, la 17 ani, să urmeze asistenţa de specialitate”, afirmă Robert Cazanciuc. Șofer de TIR din Sibiu, reținut pentru contrabandă cu țigări