În cursul zilei de astăzi, Elena Udrea, fosta mână dreaptă a lui Traian Băsescu, va fi audiată în dosarul în care este judecată pentru luare de mită și spălare de bani.

Declarația DNA cu privire la Elena Udrea

„Legătura dintre persoanele care obţineau banii pe cale nelegală şi prestatorii de servicii legate de campanie era realizată de inculpata Udrea Elena Gabriela. Aceasta conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidaţi şi, din această poziţie, coordona atât achiziţiile de servicii de campanie, cât şi persoanele care au acţionat ca intermediari pentru plăţile realizate, astfel încât sumele de bani să ajungă la societăţile prestatoare. Remiterea foloaselor infracţionale s-a disimulat prin contracte fictive încheiate cu firme care prestau în realitate servicii în cadrul campaniei electorale, respectiv publicitate stradală, tipărire de afişe, reclame publicate în mass-media, realizarea unor pagini de internet, monitorizarea presei, organizarea de spectacole şi prestarea de servicii de consultanţă”, se arată în declarația DNA.

În același dosar este vizată și fiica lui Traian Băsescu, Ioana Băsescu care, la momentul respectiv, mai exact vorbim despre elegerile prezidențiale din 2009, aceasta ocupa funcția de notar public, fiind acuzatăde instigare la delapidare și instigare la spălare de bani. Un al treilea inculpat este Dan Andronic, pentru mărturie mincinpasă și favorizarea făptuitorului.

Citește și: Orban, cu „bătaie lungă” spre Băsescu

#News