Două femei reținute, după ce și-au obligat copiii să cerșească în județul Bihor

10 percheziții s-au desfășurat în cazul unei rețele acuzate de grup infracțional organizat, trafic de minori și exploatarea cerșetoriei

10 percheziții s-au desfășurat inclusiv în județul Bihor, în cazul unei rețele acuzate de grup infracțional organizat, trafic de minori și exploatarea cerșetoriei. 11 copii au fost forțați să cerșească inclusiv în Oradea, dar și în alte municipii reședință de județ, chiar de către membrii familiile lor, potrivit g4media.ro.

 Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Bihor, comisar șef Alina Fărcuța, perchezițiile au avut loc în comuna bihoreană Avram Iancu și în comuna arădeană Seleuș, fiind vizate „ opt persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori și exploatarea cerșetoriei”.

În urma descinderilor, anchetatorii au descoperit și ridicat, pentru cercetări, 17 telefoane mobile și 7.800 de lei. Opt persoane au fost conduse la audieri la sediul DIICOT – Oradea. Este vorba de patru familii, soţ-soţie, dintre care trei locuiesc în Bihor, iar una în judeţul Arad, toate rude între ele. Conform aceloraşi surse, femeile au fost reţinute, deja, pentru 24 de ore, în Arestul Poliţiei Bihor. „Din cercetări a reieșit că, din ianuarie 2023 până în prezent, cele opt persoane, cu vârste între 31 și 40 de ani, ar fi obligat la practicarea cerșetoriei 11 minori, cu vârste între 8 și 17 ani, membrii de familie, pe care, sub pretextul vânzării de linguri de lemn sau verdețuri, i-ar fi obligat să apeleze la mila publicului din zone aglomerate, din municipiile Oradea, Arad și Timișoara, în vederea obținerii unor sume de bani, care ar fi fost însușite de membrii grupării infracționale”, se explică în comunicat.

Fetiţă transportată la spital, după ce a fost mușcată de câinele unei familii din Pitești