Bădălău-Ciolacu

Într-o notă ceva mai serioasă decât cea a tiltului, Niculae Bădălău (senator PSD) acuză, la rândul lui, Guvernul Orban, cum că ne aduce, încet dar foarte sigur la faliment. Și-acum, nu știu exact cine l-a acreditat pe Bădălău să-și dea cu părerea, având în vedere faptul că nici PSD-ul vremurilor trecute n-a reușit minuni și nici prin vreo pandemie n-a trecut, însă îi dau circumstanțe atenuante, judecând după faptul că vorbim despre o adevărată modă în a-l critica pe Orban și pe-ai lui. Nu te numești opoziție dacă nu critici actuala guvernare. E scris în Cartea Magică a Cârcotelilor.

„Îi cer Guvernului Orban să îşi facă datoria pentru toţi locuitorii acestei ţări, să le dea înapoi autorităţilor locale banii promişi, să guverneze, nu să mimeze! Cer Guvernului să găsească rapid soluţii pentru plata salariilor celor din sistemul de protecţie socială, din toată ţara, şi să nu mai arunce în cârca primăriilor sau consiliilor judeţene toate responsabilităţile, doar pentru că Executivul nu vrea sau habar nu are cum să conducă România!
Guvernul trebuie să le dea autorităţilor locale banii promişi, altfel le bagă în faliment!

La debutul pandemiei de coronavirus, Guvernul Orban le-a impus autorităţilor locale şi judeţene să aloce bani pentru sistemul sanitar şi pentru cel de protecţie socială, cu promisiunea fermă că le va returna aceste fonduri.
Ca de altfel în toată ţara, şi la Giurgiu, atât Consiliul Judeţean, cât şi primăriile au alocat sume importante pentru spitale, pentru angajaţii din sistemul de protecţie socială care, ştim, au fost nevoiţi să rămână izolaţi la locul de muncă săptămâni bune.

Pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, Consiliul Judeţean a alocat circa 65 de miliarde de lei vechi, bani redistribuiţi de la alte capitole şi a asigurat unitatea sanitară cu toate echipamentele de protecţie necesare, dezinfectanţi, dar şi cu aparatură medicală folosită în lupta împotriva COVID-19, precum Real-Time PCR, kituri şi aparate de testare pentru coronavirus, paturi cu ventilaţie pentru terapie intensivă, instalaţii de sterilizare a apei şi ventilatoare. De asemenea, tot Consiliul Judeţean a plătit cazarea şi transportul medicilor pentru ca aceştia să fie în siguranţă şi, astfel, să aibă cine să trateze pacienţii infectaţi.

Tot Consiliul Judeţean Giurgiu a suportat cheltuielile cu izolarea la serviciu a personalului din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu, cât şi cele privind asigurarea de echipamente de protecţie. Ce a făcut Guvernul pentru judeţul Giurgiu, în plină pandemie de coronavirus? A dat vreo 100 de măşti şi 10 cutii de medicamente Spitalului Judeţean şi cam atât.”, spune Niculae Bădălău.

Astfel, ca o concluzie, acesta este de părere că ceea ce va urma guvernării PNL se numește haos.

Bădălău, despre județul Giurgiu

Conducerea CJ Giurgiu a făcut nenumărate demersuri pentru a-şi recupera banii, însă, nici până la această oră, nu a primit nimic înapoi. Situaţia este foarte gravă. Şi nu doar la Giurgiu. Însă, la noi, mai ales angajaţii DGASPC Giurgiu au ajuns la limita răbdării, pentru că nu şi-au mai luat salariile de 2 luni.
Guvernul vrea să pună tot în cârca autorităţilor judeţene această problemă, deşi nici măcar ceea ce, conform legii, ar fi trebuit să dea de la bugetul naţional, nu a făcut-o. Mai exact, la începutul anului, Guvernul a alocat doar 50% din standardul de cost, în loc de 100%, cum prevede legea. Încă de atunci, conducerea CJ Giurgiu atrăgea atenţia că banii pentru salariile personalului DGASPC Giurgiu vor ajunge doar până în aprilie-mai, ceea ce s-a şi întâmplat. Problema este şi mai gravă la Giurgiu, întrucât Consiliul Judeţean nu are venituri proprii semnificative ca să poată măcar supravieţui, ca unităţile administrativ- teritoriale mari din ţară. Consiliul Judeţean Giurgiu depinde de sumele alocate de la Guvern.”, spune Niculae Bădălău, dând exemplul județului său natal.

Citește și: Din considerente financiare, liberalii o plătesc pe Turcan ca să-i laude

#News