Îmbolnăvirile de gripă dublate în județul Bihor în ultimele două săptămâni

Din totalul celor 39 de persoane diagnosticate până acum, 22 au necesitat spitalizare.

Gripa
Gripa sursa foto pixabay

Răcirea vremii, chiar dacă nu severă, coroborată cu igiena necorespunzătoare, a dublat în ultimele două săptămâni ale acestui an numărul îmbolnăvirilor de gripă diagnosticate în Bihor, potrivit g4media.ro.

Potrivit dr. Daniela Rahotă, director executiv al Direcției de Sănătate Publică Bihor, în ultimele două săptămâni au fost înregistrate 28 de noi cazuri de gripă, care se adaugă celor 11 cazuri înregistrate în lunile noiembrie și decembrie ale anului trecut.

„Persoanele bolnave sunt atât copii, cât și adulți”, a precizat dr. Rahotă. De menționat, de asemenea, că persoanele diagnosticate cu gripă erau nevaccinate. În ce privește gravitatea îmbolnăvirilor, din totalul celor 39 de persoane diagnosticate până acum, 22 au necesitat spitalizare.

Pe de altă parte, este de arătat că, deși sezonul gripal 2023-2024 este încă departe de a se fi încheiat, cele 39 de cazuri din acest sezon înseamnă de peste trei ori mai multe decât în tot sezonul trecut, când s-au înregistrat 12 îmbolnăviri.

În ce privește infecțiile respiratorii acute, în ultima săptămână au fost diagnosticate în întregul județ 5.810 cazuri (în ușoară scădere față de săptămâna precedentă, când au fost puțin peste 6.000), 86 dintre aceste cazuri necesitând internări. „Recomandăm publicului să ia măsuri de prevenire a îmbolnăvirilor, prin aerisirea periodică a încăperilor și o bună igienă, alimentație bogată în vitamine, îmbrăcăminte corespunzătoare și evitarea aglomerărilor în spații restrânse”, transmite dr. Daniela Rahotă.