Raluca Turcan

Raluca Turcan e una dintre femeile politicii românești. Cu toate că știm ce funcție poartă, în realitate nimeni nu prea știe ce face ea ca să-și merite salariul. Teoretic, Turcan e vicepremier. Mai pe larg, un fel de premier de rezervă, un soi de a cincea roată de la căruță, folosită caz în care una dintre roțile lui Orban se defectează. Dar cum Orban pare să se prezinte cu reviziile la zi, Ralucăi Turcan i se mai dă una-alta de făcut, doar-doar și-o merita și ea salariul deloc mic pe care-l încasează lună de lună.

Astfel, din când în când, aceasta mai iese pe la pupitru și declară… declarații. Mai o laudă, mai o mângâiere tandră, mai o vorbă de alint la adresa șefului său, însă și la adresa echipei pe care acesta o conduce. Ceea ce mă duce cu gândul la faptul că, din considerente financiare, liberalii o plătesc pe Turcan ca să-i laude. Ce-i drept, e mai simplu să-i dai ceva de muncă acesteia decât să angajezi un om suplimentar care să-ți facă marketing-ul de imagine.

Raluca Turcan: „Efortul pe care îl face premierul Ludovic Orban cu echipa guvernamentală este unul uriaș”

„Efortul pe care îl face premierul Ludovic Orban cu echipa guvernamentală este unul uriaș, tocmai pentru că în niște condiții de o guvernare marcată de criză putem să punem la bazele dezvoltării României niște concepte moderne pe care în absența unei criza nu știu dacă am fi putut să le implementăm atât de rapid și cu sprijin larg din partea beneficiarilor, atât persoane fizice cât și persoane juridice. Statul a fost încremenit în abordarea spre modernitate. Acest Guvern, in 6 luni, din perspectiva digitalizarii, flexibilizarii muncii, relationarii rapide cu beneficiarii, a facut mai multe dacat au facut alte guverne in 30 de ani. Ganditi-va doar ca dupa 3 luni de criza statul a ajuns sa aiba obligatia sa primeasca documente online. de asemenea, sa aiba legatura cu cetatenii, persoane fizice au juridce, tot in sistemul online, sa primeasca solicitarile de somaj online, institutiile din domeniul muncii si protectiei sociale sa fie racordate la REVISAL ceea ce nu se intamplase pana acum. Realmente din perspectiva rapiditatii deciziei guvernamentale s-au facut multe lucruri”, a spus Raluca Turcan.

Citește și: Verdict, crimă! Tăriceanu, acest Mrs. Fletcher al politicii românești, acuză Guvernul

#News