Alfred Simonis/ Captură video

Nemulțumit de declarațiile președintelui Iohannis, Alfred Simonis a decis că-i cazul să-l taxeze pe acesta. În opinia liderului deputaților PSD, ceea ce a spus ieri Klaus Iohannis ar putea fi catalogat drept fake news, întrucât programul „Vacanța Mare” nu ar aparține de fapt și de drept doctorului Adrian Streinu-Cercel, ci chiar ministrului Sănătății, Nelu Tătaru. Astfel, Simonis este de părere că afirmațiile tranșante făcute ieri de președinte la adresa lui Streinu-Cercel sunt doar o modalitate suplimentară de a-și apăra guvernul condus de Ludovic Orban. În același mesai postat pe contul său de socializare, Alfred Simonis menționează de asemenea că un astfel de plan „totalitar” ar fi fost în masa de discuție încă din februarie.

”Am văzut ieri un mega-fake-news lansat de la cel mai înalt nivel al statului român!

În plină criză de coronavirus, președintele Iohannis îi minte pe români, pentru a-și salva „guvernul său” de propriile gafe!

După ce ministrul Sănătății a spus prostia cu carantinarea forțată a vârstnicilor în hoteluri, președintele ne-a mințit în față că prostia ar aparține altcuiva. Prostia îi aparține strict ministrului Tataru, imaginile sunt evidente.

Cât despre planul la care se face referire, acesta era din februarie, nu de acum! Și nu menționa nimic în forma expusă de ministrul Tataru. Nu era despre carantinarea forțată a bătrânilor, ci despre izolarea lor la domiciliu, nu în hoteluri! Doar pentru cei fără domiciliu se propunea ca alternativă cazarea la hotel!

Ce sancțiuni ar trebui să vi se aplice pentru lansare de fake-news, domnule președinte?”, scrie Alfred Simonis.

Citește și: Iohannis, vehement: „NU venim cu așa măsuri totalitare”