Marcel Ciolacu / Foto: Facebook

Președintele PSD, Marcel Ciolacu l-a ironizat pe Ludovic Orban într-un recent mesaj postat pe contul său de socializare. Potrivit spuselor lui Ciolacu, curba descendentă a îmbolnăvirilor cu COVID-19 ar fi inexistentă exact ca „revenirile în V ale lui Cîțu”, blamând, deopotrivă, strategia de gestionare a răspândirii virusului aplicată de guvernul condus de Ludovic Orban.

Ciolacu le cere liberalilor să ia măsuri concrete în ceea ce privește redeschiderea școlilor

„Curba descendentă a îmbolnăvirilor de COVID-19 cu care se laudă Orban e ca revenirile în V ale lui Cîțu. Inexistentă!

Acesta este rezultatul gestionării ”eficiente” a pandemiei de către Guvernul lui Iohannis.

Lăsați minciunile și luați măsuri! Școlile trebuie deschise în condiții de siguranță, iar economia să fie repornită cu toate motoarele!”, scrie Ciolacu pe Facebook.

Pe de altă parte, într-o conferință de presă susținută în urmă cu aproximativ două săptămâni, președintele României, Klaus Iohannis a declarat că nu este nevoie de soluții sofisticate pentru a fi aplicate începerii școlii. În opinia președintelui, copiii care prezintă semne de îmbolnăvire ar trebui ținuți acasă, iar părinții trebuie să-și asume această reponsabilitate.

„Am constatat la toți părinții o preocupare intensă, corectă, față de sănătatea copiilor. Nu văd niciun fel de problemă aici. Evident că în situația de epidemie, părinții vor urmări exact starea de sănătate a copiilor și sigur că au partea lor de răspundere, nici aici nu văd o problemă. Îi încurajez pe toți să-și trimită copiii la școală dacă sunt sănătoși. Dacă nu sunt sănătoși, să-i țină acasă și să consulte medicul de familie. Atât de simplu este. Nu trebuie să căutăm soluții sofisticate birocratice, dar fiecare trebuie să-și asume rolul și răspunderea care îi revine: și părinții, și școala, și autoritățile locale”, a spus Klaus Iohannis în data de 19 august 2020.

Citește și: Ciolacu acuză Guvernul pentru numărul mare de infectări

#News