Șeful cancelariei premierului Ludovic Orban, Ionel Dacă îi acuză pe social democrați că ar fi căzut în cazul clasic de „noaptea minții”. Potrivit lui Dancă, parlamentarii PSD ar fi votat în cursul zilei de ieri respingerea programului „Noua Casă”, varianta îmbunătățită a fostului program „Prima Casă”, disponibil prin FNGCIMM.

„Pesediștii au dat în ”orbul minții” și atacă fără judecată în Parlament toate programele economice ale Guvernului #PNL. Până acum, corifeii crizei economice de la PSD au respins în Senat modificarea programului IMM Invest și aprobarea programului IMM Leasing. Ieri, au votat pentru respingerea programului Noua Casă și împotriva Ordonanței de modificare a Legii Eximbank pentru acordarea de credite subvenționate companiilor mari. Urmează probabil ca PSD să facă același lucru și cu IMM Factor așa cum au anunțat că vor respinge și rectificarea bugetară și vor lăsa țara fără buget și fără cele mai importante programe de relansare economică. Să aprindă cineva lumina la PSD pentru că deja e noaptea minții ce se întâmplă cu acțiunile lor politice de sabotare a Guvernului cu orice preț și cu orice prilej! #RomaniaFaraPSD”, scrie Ionel Dancă, pe Facebook.

Programul „Noua Casă” are acum un plafon maxim de 140.000 de euro, suma fiind mai mult decât dublă celei de dinainte, aferente programului „Prima Casă”. Plafonul poate fi acordat în condițiile achiziționării unei locuințe mai noi de 5 ani. Avantajele achiziționării unei locuințe nou construite sunt multiple, printre care și evitarea riscului seismic, având în vedere structura nouă și mult mai rezistentă a clădirilor construite în ultimii ani, multe dintre cele vechi prezentând un real pericol. Avansul va fi de 15%, în acest caz.

Citește și: „Noua Casă”, un program îmbunătățit de administrația Orban

#News