43.000 de lei cheltuiți de autoritățile din Gorj pentru tratamentele și întreținerea unui cal

Animalul a fost ridicat dintr-o gospodărie anul trecut, unde nu era hrănit în mod corespunzător, fiind și rănit

Cai salbatici
Cai salbatici sursa foto pixabay

Direcția pentru Gestionarea Deșeurilor și Protecția Animalelor Gorj are de recuperat aproape 10.000 de euro după ce un cal confiscat a fost dus la tratamente și la operație la un centrul specializat din țară. Animalul a fost ridicat dintr-o gospodărie anul trecut. El nu era hrănit în mod corespunzător, fiind și rănit, potrivit g4media.ro.

Calul a fost trimis la un centru din Bacău, costurile cu întreținerea, tratamentele și operația fiind de peste 43.000 de lei.

Autoritățile încearcă să recupereze suma pe care o au de achitat.„Factura s-a întors, dar calul a rămas acolo. A fost ridicat anul trecut din Jupânești, dintr-o gospodărie. Nu era bine hrănit și avea o problemă la un picior. Ni s-a spus că are nevoie de operație, au urmat și tratamente pentru vindecare. Plus costurile cu întreținerea. Factura este de peste 43.000 de lei. Nu putem să suportăm toate aceste costuri și suntem obligați să le recuperăm de la proprietari. O să îi dăm în judecată și vedem unde se va ajunge”, a menționat Luis Popa, șeful Direcției pentru Gestionarea Deșeurilor și Protecția Animalelor Gorj.

Zeci de animale din Gorj tratate necorespunzător de către stăpâni au ajuns anul trecut în adăposturi.

Conform reprezentanților Direcției pentru Gestionarea Deșeurilor și Protecția Animalelor Gorj, peste 25 de animale au fost ridicate de la începutul anului și până în prezent din gospodării. Inclusiv un porc. „Era într-o gospodărie din Bălești. Nu era îngrijit cum trebuie. Ajunsese într-o stare deplorabilă. L-am dus la adăpostul din Argeș. Medicul de acolo a vrut să îl ducă la București la RMN, dar porcul a murit înainte să fie dus la RMN”, a mai declarat Luis Popa, directorul Direcției pentru Gestionarea Deșeurilor și Protecția Animalelor Gorj. Tânără din București jefuită de un bărbat cunoscut printr-o aplicație de dating