Florin Cîțu, la raport în Parlament (video)

Tema dezbaterii: „Bugetul tăierilor: moartea economică a României!”

Premierul Florin Cîțu i-a atacat luni, 22 februarie, în plenul Parlamentului, pe membrii Partidului Social Democrat (PSD) care l-au chemat pentru a da explicații asupra bugetului. Tema dezbaterii: „Bugetul tăierilor: moartea economică a României!”.

„De fiecare dată când sunt invitat în Parlamentul României și este respectată procedura, vin și răspund. În același timp, românii ar trebui să știe că această invitație din partea grupului PSD nu are nicio legatură cu bugetul României. Ei m-au invitat aici să vadă cât rezist eu la înjurăturile lor. Eu vă spun că acest prim-ministru rezistă. În același timp, să vedem cine mă contesta pe mine, cine sunt cei care mă contesta: conducerea PSD, Marcel Ciolacu, Mihai Tudose, Sorin Grindeanu, Paul Stănescu – aceștia sunt cei care mă contestă pe mine. Toți, slugiile lui Liviu Dragnea și Darius Valcov. Toți au făcut și fac același lucru, ce le-au spus acești oameni. Au fost și rămân slugile celor doi”, a declarat Florin Cîțu în Parlament.

PSD, circ cu „decupaje” în Parlament

Parlamentarii social-democrați, prezenți în sală cu „figurile decupate” ale celor din Guvern, au vociferat pe tot parcursul discursului premierului Cîțu. Îndeajuns de mult ca președintele de ședintă, Orban să le atragă atenția să lase „această circotecă ieftină”.

„Să îi luăm pe rând. Sorin Grindeanu, premierul OUG 13, cel care a scos zeci de mii de români în strada, cel care tremura când s-a dus președintele și nu l-a ascultat, l-a ascultat pe Liviu Dragnea. A făcut un lucru inedit în politică – a fost dat jos din Guvern de propriul partid și s-a ținut de scaun și a vrut să rămână acolo, împotriva propriului partid. Iar PSD s-a obișnuit cu asta și a urmat premierul Mihai Tudose care își lua banii în plic”, a continuat Cîțu.

Cine sunt „gânditorii economici”

Florin Cîțu i-a numit pe „marii gânditori economici”, pe Marcel Ciolacu și Paul Stănescu, cei care au venit cu amendamentele la proiectul de buget pentru 2021. „Ei își permit să vină cu amendamente la bugetul României, care însumate fac 6% din PIB. Propun să nu mai plătim la UE contribuția. De acolo vor să ia ei banii, de la contributia la UE. Nu voi permite PSD să interfereze. În același timp, anul acesta avem un buget echilibrat, un buget credibil, primul buget după 30 de ani recunosc acest lucru și de Consiliul Fiscal și de agențiile internaționale. Un buget al investițiilor și aceiași oameni ne spuneau că vom distruge România, anul trecut. Ei bine, nu, v-am demonstrat cum se face economie. Văd că vă place să decupați”,  a mai spus premierul Cîțu.

Citește și: Ciolacu „uită” de spitalele regionale promise de PSD