Nicușor Dan: „Nu mă las intimidat de astfel de presiuni”

În ședința Consiliului General al Capitalei, de vineri, va fi supus votului „încetarea delegărilor serviciilor publice” către Compania Parcuri și Grădini

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan a anunțat că în ședința de consiliu de vineri va fi supusă votului decizia de încetare a delegărilor serviciilor publice a Companiei Parcuri și Grădini. Aceasta, potrivit edilului, este cu plățile „la zi”, astfel că procesul de desființare al companiei municipale va putea fi demarat, cât mai repede.

„Salariații Companiei Municipale Parcuri și Grădini sunt plătiți la zi. La protestul de vineri, Primarul Capitalei i-a asigurat pe angajați că își vor primi salariile până la desființarea companiei și i-a încurajat să se înscrie la angajările pe care ALPAB le va deschide”, se arată într-un comunicat al Primăriei Municipiului București. 

„Companiile municipale vor fi desființate pentru că sunt o uriașă risipă”

Edilul a precizat că speră ca toată lumea implicată în procesul de desființare al companiilor municipale să fie rezonabil, astfel încât costul social să fie unul redus.

„Nu mă las intimidat de astfel de presiuni, în care angajații companiilor municipale sunt manipulați de interese din zona PSD, care doresc să-și păstreze privilegiile necuvenite. Ca exemplu, pentru angajații Companiei Parcuri și Grădini, dar și pentru alții care se gândesc să procedeze ca ei, am propus Consiliului General al Municipiului București să urgentăm desființarea acestei companii prin încetarea contractului de delegare. Sunt un om rezonabil, atent la problemele oamenilor, nu și atunci când se întrece măsura. Iar azi s-a întrecut măsura. Companiile municipale vor fi desființate pentru că sunt o uriașă risipă. Am anunțat-o de câteva luni, sper ca toată lumea să fie rezonabilă, astfel încât costul social să fie cât mai mic” a declarat Nicușor Dan, citat în comunicatul de presă al PMB.

Capitala, în colaps

De partea cealaltă, Gabriela Firea s-a arătat extrem de deranjată de deciziile pe care actualul primar le ia în legătură cu companiile înființate în vremea mandatului său. „Capitala intra in colaps! Investitiile publice si private vor fi suspendate timp de 2 ani! Asta vrea primarul dreptei unite impotriva oamenilor! A depus un proiect care va fi dezbatut vineri, prin care suspenda toate planurile urbanistice zonale de sector. Pe scurt, de la poduri, pasaje, largiri de bulevarde, pana la constructii rezidentiale ori locuinte sociale – toate vor fi inghetate 2 ani, pe putin”, a scris fostul edil, pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Firea susține că Bucureștiul „va intra în colaps”