CTP - captură Digi24

CTP dă cu „Chirica” în cei de la PNL și-i lovește direct în moalele capului

Invitat la o emisiunea de la Digi24, CTP s-a dezlănțuit din nou în stilul său umoristic caracteristic. Întrebat ce părere are despre numirea lui Mihai Chirica drept candidat de fapt și de drept din partea PNL, acesta i-a condamnat pe liberali, cum c-ar urma un traseu fripto-comunist.

Cu Chirica n-ar avea el mare lucru, în afara faptul c-ar fi cam „combinator”, însă se declară profund dezamăgit de atitudinea peneliștilor.

Cine e Mihai Chirica?

În caz că nu sunteți la curent cu ultimele știri, Chirica a fost propus să candideze la alegerile locale, la primăria Municipiului Iași, din partea PNL. Momentan, acesta este deja primar al Iașilor, ultima sa candidatură petrecându-se dub sigla celor trei trandafiri pesediști. Cu toate că Mihai Chirica s-ar fi răzvrătit, la un moment dat, împotriva sistemului, candidatura sa din partea PNL este aspru contestată de către mulți liberali, cât și de opinia publică, acuzând PNL-ul de lipsă de principii morale.

Citește: Cui i-e frică de Mihai Chirica?

Cristian Tudor Popescu, despre Chirica și PNL

„Domnul Chirica a rostit două cuvinte cheie – „traseu” – „traseul meu politic” și cuvântul „oportunitate”. Adică fripto-comunism, așa se traduce „oportunitate”. Fripto-comunism, în sensul de combinație de fripturism și comunism. „Traseu” vine de la dragul meu cuvânt – „traseism”.

Domnul Chirica este un combinator cinic care are voturi în Iași. PNL a băgat de seamă că are tolba cu voturi și îl folosește.

Mă întreb: Nu se gândesc totuși nicio secundă oamenii ăștia, cineva dintre ei, de la PNL – „cât putem să ne batem joc de cei care ne-au votat?”. „Ce facem domne, băgăm pesediști, pușcăriași în partid ca să câștigăm alegerile?”. Se poate câștiga în felul ăsta?

Domnul Chirica nu și-a dat demisia din PSD, a fost exclus. Iar parteneriatul cu domnul Iohannis datează din momentul în care căderea domnului Dragnea a fost limpede, atunci s-a orientat spre domnul Iohannis.

Și mai are o zicere, pe care cred că o apreciază mult liberalii, întrucât l-au luat la sânul lor… a spus atunci când Sevill Shaideh a fost propusă premier de Dragnea. Domnul Chirica s-a opus și a zis: „domne, eu sunt din Suceava, din nordul Moldovei, eu sunt urmașul lui Ștefan cel Mare, nu pot să fiu de acord cu o turcoaică”. Ăsta a fost argumentul acestui „liberal de viță”. Îl și văd cum va începe să vorbească și va declara că alta era la inima lui, că a fost liberal din tată în fiu de fapt, o să-și găsească rădăcini pe la Florica, pe la Brătieni.

Problema nu e cu domnul Chirica. Problema e cu PNL. Își consideră alegătorii amorali, considerând că nu au principii alegătorii lor, că nu au tresăriri morale… Și se poate face asta.”, a spus CTP.

#News