Mihai Chirica / Foto: Facebook

Cui i-e frică de Chirica?

Câtorva peneliști, desigur. Că doar n-ai vrea să primești virusul roșu în partid și să se murdărească bunătate de galben, nu? În aceeași ordine de idei, se pare că Mihai Chirica, actualul și posibil viitorul primar al orașului Iași, ar fi fost primit în sânul penelist pentru a candida la aceeași funcție, dar sub altă siglă electorală, cea a Partidului Național Liberal.

Unul dintre cei mai aprigi contestatari ai deciziei partidului de a-l primi pe Chirică în familie e prim-vicepreședintele PNL Iași, Alexandru Muraru, acesta fiind de părere că mutarea PNL-ului reprezintă o „eroare politică majoră”.

„Nicio înțelegere politică și niciun sondaj nu mă vor putea convinge că actualul primar al Iașului este eficient. Lucrând de peste 15 ani în administrația orașului, ca director tehnic, viceprimar (PSD), și primar de cinci ani (inițial interimar și apoi ales PSD), Mihai Chirica a eșuat în a contribui cu adevărat la dezvoltarea orașului și la transformarea acestuia într-o metropolă europeană, comparabilă măcar cu cele din vestul țării”, a scris Alexandru Muraru, pe pagina sa de Facebook.

Mihai Chirica, între dragoste și neplăcere

Cu toate că unii peneliști ieșeni nu-l prea au la suflet pe primarul Chirica, trebuie, totuși, să ne amintim cum acesta a fost printre puținii curajoși dispuși să conteste deciziile PSD-ului. În plus, nici ca primar cică n-ar fi chiar atât de rău!

Atunci, care-i problema? O decizie de acest fel nu face decât să limiteze dreptul altor membri PNL de a candida la funcția de primar al Municipiului Iași. Așadar, râca este, oarecum, de înțeles.

Citește și: Povestea primarului Gutău și-a țestoaselor Ninja

Însă ce ne facem cu dosarele?

Același Alexandru Muraru povestește despre o serie de bube pe care Mihai Chirica le-ar avea, fie că discutăm despre averi pe care nu le poate justifica, ori despre diverse dosare penale pe rolul Parchetului Iași.

Ca să nu mai menționăm faptul că tot Chirica este acel primar care a fost amendat de către CNCD, întrucât ar fi făcut o serie de declarații cu tentă rasistă.

„Iașul este un oraș ignorat de către primarul său” și vorbește despre „o administrație majoritar PSD întreținută și alimentată de Chirica, teleormanizată, fără parcuri industriale, fără investiții majore în infrastructură, fără parcări moderne, fără stadion european, fără sală polivalentă, fără bazin olimpic, fără filarmonică, un oraș care nu are nici măcar un PUG și unde tunurile imobiliare sunt la ordinea zilei. Distrugerea patrimoniului și a monumentelor istorice reprezintă fapte des întâlnite la Iași”, a completat Muraru.

Cui i-e frică de Mihai Chirica? Lui Muraru!

#News