Dogs on Hills

Dogs on Hills, sau cum poți ajuta niște oameni ca să ajute niște căței

Dacă ar fi să-i întrebi pe căței unde e raiul lor, aceștia ar zice fără să ezite că raiul canin e la Răscruci, în județul Cluj. Mai exact acolo unde Dora Ghecenco și Anamaria Crețu au pus bazele proiectului de suflet „Dogs on Hills.”

Dogs on Hills nu este adăpostul acela clasic de animale unde cățeii sunt strânși de pe străzi și aruncați în niște cuști mizere pentru fi uitați acolo cu zilele. Nu, Dogs on Hills e un loc de reabilitare canină, un loc destinat acelor căței cărora nu vrea nimeni să le mai acorde vreo șansă. E un loc în care principala terapie oferită este dragostea și înțelegerea. O mângâiere între urechi, o păpică bună și multă răbdare. Pentru că de asta au nevoie cățeii ce ajung în adăpostul celor două fete. Căței neadoptabili ce au uitat cum e să ai încredere în om. Nu de alta, dar omul nu s-a purtat prea frumos cu ei! La adăpost ajung cei abuzați și speriați, ori cei în vârstă pe care nu-i mai vrea nimeni. „Ce să fac eu cu un câine bătrân și cu cataractă?” – cam asta e mentalitatea generală, din păcate. Mentalitate pe care asociație se chinuie să o schimbe.

Lava

Așadar, un astfel de cățel este preluat de către Dogs on Hills și învățat să iubească și să se lase iubit, pentru că ăsta e cel mai dificil lucru din lume, să convingi un animal abuzat să te lase să-l iubești, să te creadă că îl iubești!

Firește, traumele cățeilor chinuiți nu dispar în realitate niciodată pe deplin, iar voluntarii Dogs on Hills au grijă să le explice asta celor ce doresc să adopte un astfel de animal. Și anume faptul că, deși a făcut progrese, câinele nu va fi niciodată la fel de încrezător ca un cățel iubit din prima sa zi de viață. Realibilitarea patrupedelor reprezintă un proces de durată – de foarte lungă durată.

Tocmai din acest motiv, adoptatorii sunt trecuți prin filtre și nu oricine reușește să treacă de ele, punându-se mare preț pe capacitatea viitorului adoptator de a avea răbdare cu un cățel cu care nu a avut nimeni răbdare până în acel moment. E o misiune grea, ce-i drept, însă un adevărat iubitor de animale nu se sperie de misiunile grele.

Despre asociația Dogs on Hills, în imagini:

Fetele de la D.O.H. (Dogs on Hills) au nevoie de ajutorul nostru, al tuturor

Caz în care vă doriți să faceți o faptă bună, puteți renunța la câteva pachete de țigări pentru a le ajuta pe fetele de la D.O.H.! Nu de alta, dar oricâte intenții bune ar avea cele două, este întotdeauna nevoie și de fonduri.

Donațiile se pot trimite la:

Asociația Dogs on Hills
CIF: 39397080
SWIFT: BTRLRO22
Cont RON: RO70BTRLRONCRT0438616101
Cont EURO: RO20BTRLEURCRT0438616101
Cont USD: RO24BTRLUSDCRT0438616101
PayPal: dogsonhills@gmail.com

Pagina oficială de Facebook: Dogs on Hills

Iar dacă banii nu vă dau afară din casă, însă aveți la dispoziție un pic de timp liber, nu e nicio problemă! Le puteți oricând ajuta pe Dora și pe Anamaria atunci când acestea au nevoie de voluntari. Și au!

D.O.H. despre D.O.H.:

„Credem cu tărie că orice câine, oricât de traumatizat și de speriat ar fi, merită o a doua șansă. Toată energia, toată munca și tot sufletul nostru sunt îndreptate către câinii aceia care sunt așa de îngroziți de om, că nici nu se ridică de jos. Câinii aceia care au stat prea mult în adăpost, în țarc, în lanț, câinii aceia al căror singur contact cu omul a fost când li s-a aruncat un bol cu mâncare. Câinii aceia fantomă pe care nimeni nu îi vede și care nu sunt adoptabili. Pentru ei ne-am grupat sub forma legală de asociație, pentru ei facem tot ce facem – știm că pot fi reabilitați și știm că se pot integra într-o familie. E nevoie doar de muncă, iubire și răbdare.”

Citește și: Pericolul Canin: sau cum să înveți să neiubești un câine

#News