Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac se va inaugura pe 22 decembrie

Hotelul are, pentru moment, 10 camere, fiecare purtând numele unei mari capitale europene.

Balea Lac
Balea Lac. Sursa foto: Salvamont Sibiu

Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac se va deschide joi, 22 decembrie, pentru vizitatori şi turişti. ” Hotelul are, pentru moment, 10 camere, fiecare purtând numele unei mari capitale europene.

Londra, Amsterdam, Lisabona, Dublin, Bucureşti, Paris, Roma, Atena, Berlin şi Madrid sunt camerele pregătite pentru a găzdui primii oaspeţi, restaurantul şi barul din interiorul hotelului oferind meniuri speciale şi oferind vizitatorilor servicii şi produse de calitate superioară, pentru ca experienţa să fie una  unică. 

 Responsabilii proiectului afirmă că noul Hotel de Gheaţă are o forma exterioară spectaculoasă , dar şi atunci când vine vorba de amenajările, decorul şi dotările din interior.

Primii turişti ce îşi vor petrece noaptea la ”Europa – Hotelul de Gheaţă” sunt clienţi ai companiei de turism britanice care colaborează de foarte mulţi ani cu ”Hotel of Ice Bâlea Lac”.  Se preconizează că, şi în această iarnă, majoritatea oaspeţilor care se vor caza aici vor sosi din Marea Britanie. Decorul şi ”mobilierul” interior, paturi, noptiere, fotolii, mese şi scaune,  sunt realizate din gheaţă.

Fiecare cameră a Hotelului de Gheaţă are intrare separată, uşa fiind reprezentată de o draperie izotermă

  Pentru a nu simţi frigul, cei ce se vor caza vor dormi pe saltele clasice, aşezate pe paturile de gheaţă şi se vor încălzi în saci de dormit speciali sau cu ajutorul păturilor şi blănurilor de oaie. Temperatura din interiorul Hotelului de Gheaţă este între -1 şi 2 grade Celsius.  Persoanele care doresc să viziteze Hotelul de Gheaţă pot ajunge de la Bâlea Cascadă la Bâlea Lac cu telecabina,  aceasta fiind singura modalitate de acces disponibilă în sezonul rece. Inaugurarea oficială a Hotelului de Gheaţă este programată pentru luna ianuarie, după ce va fi ridicată şi Biserica de Gheaţă. Cel de-al 16-lea Hotel de Gheaţă de la Bâlea Lac a fost ridicat în mai mult de o lună, în condiţii meteorologice dificile, chiar şi pe timp de noapte.

Opt adolescente, acuzate de uciderea unui bărbat