Alexandru Rafila anunță că România ar putea restricționa exportul anumitor medicamente

Este vorba despre antibiotice pentru copii și medicamente oncologice.

Ministerul Sănătăţii examinează posibilitatea restricţionării temporare la export a anumitor medicamente, printre care antibiotice pentru copii şi oncologice, a comunicat ministrul Alexandru Rafila, potrivit romaniatv.net.

.„Examinăm posibilitatea restricţionării temporare la export pentru anumite categorii de medicamente, împreună cu Agenţia Naţională a Medicamentelor şi Dispozitivelor Medicale, mai ales antibiotice pentru copii şi alte tipuri de medicamente, inclusiv oncologice”, a declarat Alexandru Rafila.

 Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate vor realiza o metodologie de stabilire a preţurilor la medicamente. Potrivit ministrului Alexandru Rafila,  în perioada imediat următoare se va stabili împreună cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate o metodologie de stabilire a preţurilor, care să nu mai aducă în situaţia dispariţiei multor molecule din motive comerciale, pentru că produsele dispar din cauza necompetitivităţii şi lipsei de realism a preţurilor cu care ele sunt vândute în România.


Alexandru Rafila spune că nu doar țara noastră se confruntă cu probleme în aprovizionarea cu unele medicamente, fiind o problemă la nivel global

.„Este o problemă globală. Nu doar România este afectată. În acest an avem o recrudescenţă a virozelor respiratorii. Sunt numeroase viroze respiratorii. Există, datorită creşterii consumului de medicamente, anumite probleme. Mai mult, există şi o presiune asupra producţiei din cauza inflaţiei, a costurilor cu materiile prime la nivel global”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

Saci de gunoi, oferiți drept cadou primarului orașului Târgu-Mureș